Στο νοσοκομείο ο πατέρας της 16χρονης που πέθανε από κορονοϊό στη Θήβα

Στο νοσοκομείο Λιβαδειάς εισήχθη χθες το απόγευμα (04.02) ο πατέρας της 16χρονης που κατέληξε από κορονοϊό στη Θήβα, ο οποίος έχει επίσης προσβληθεί από COVID-19.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN ο άνθρωπος είχε ήπια συμπτώματα, όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε και οι γιατροί του συνέστησαν να κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζουμε ότι διασωληνωμένη στον Ευαγγελισμό, λόγω κορονοϊού, είναι και σύζυγός του.

«Σηκωτό το πήγα στο νοσοκομείο το παιδί»

Ο θάνατος της κόρης του έχει προκαλέσει σοκ και θλίψη.

«Εμένα δεν θα μου το φέρει κανένας το κοριτσάκι μου πίσω. Δεν μπόρεσε να ζήσει ούτε την παιδική του ηλικία…» είχε πει ο πατέρας της στο MEGA και υποστηρίζει πως μια λάθος ιατρική διάγνωση στοίχισε τη ζωή της κόρης του. «Από ιατρικό λάθος έγινε. Είχε κορονοϊό το παιδί και της είπαν ότι έχει φαρυγγίτιδα. Να ορίστε τα φάρμακα που της έδωσαν για την φαρυγγίτιδα. «Δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Σηκωτό το πήγα στο νοσοκομείο το παιδί» λέει.

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται μια συγγενής που αγαπούσε το κορίτσι σαν μάνα. Ονειρεύονταν να την ντύσουν νύφη, λέει στο Live news.

«Εγώ ξέρω αυτό που βιώνω αυτή τη στιγμή, αυτό που ζω. Και δεν το περίμενα, εγώ περίμενα να τη στολίσω νύφη. Και μου έλεγε ο γιος μου “Μάνα τι θα κάνουμε τώρα;”. Εμείς περιμέναμε να την πάμε νύφη, περιμέναμε να πάει στο πανεπιστήμιο και να πάμε να της φτιάξουμε το δωμάτιο και να της τα φτιάξουμε όλα» λέει.

Η Μαργαρίτα πήγε τρεις φορές στο νοσοκομείο. Παρότι οι γιατροί έκριναν πως η κατάσταση της δεν έχρηζε νοσηλείας, ο υψηλός πυρετός και η δύσπνοια δεν υποχωρούσαν. Την τρίτη φορά η εισαγωγή της έγινε άμεσα. Το ιατρικό προσωπικό προσπάθησε περισσότερες από 5 ώρες να κρατήσει τη 16χρονη εν ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε.

«Νιώθουμε σαν να έχουμε χάσει ένα δικό μας άνθρωπο. Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουμε όσα ζήσαμε. Η κατάσταση της δυστυχώς ήταν μη αναστρέψιμη» λέει μία γιατρός.

«Βλέπεις ένα παιδί που έχει κορονοϊό, πιθανότατα γνωρίζεις ότι το παιδί αυτό έχει ζάχαρο, στο λένε. Γιατί δεν το στέλνεις στην Αθήνα μαζί με την μάνα του τη Δευτέρα και τις δύο μέσα στο ασθενοφόρο; Αν το είχαν στείλει το παιδί από τη Δευτέρα, σήμερα το παιδί θα ζούσε» λέει συγγενής της.

Διασωληνωμένη η μητέρα

Τραγική φιγούρα η μητέρα της 16χρονης. Όταν έμαθε πως νοσεί η ίδια από κορονοϊό φοβήθηκε πως δεν θα ξαναδεί τα παιδιά της.

«Μου είπε “δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου” και της λέω “σταμάτα, μην λες βλακείες” και η αγάπη μας και η προσευχή μας δεν θα σε αφήσουν και την Τρίτη το πρωί μου είπαν ότι τη διασωλήνωσαν» είπε η συγγενής της οικογένειας.

Η μητέρα παραμένει διασωληνωμένη στην εντατική του Ευαγγελισμού, μη γνωρίζοντας πως η κόρη της δεν ζει πια.

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία που δεν μπορεί να πιστέψει πως χάθηκε ένα μικρό παιδί γεμάτο ζωή.

Το κλίμα στο σχολείο που φοιτούσε η 16χρονη Μαργαρίτα είναι βαρύ. Όπως λέει ο διευθυντής του σχολείου η κατάσταση υγείας της 16χρονης επιδεινώθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη.

«Θεωρήσαμε ότι ήταν κακόγουστο αστείο δεν το πιστεύαμε. Μετά το απόλυτο σκότος…τίποτα δυο τρεις καθηγητές κόντεψαν να λιποθυμήσουν» λέει ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Φίλος.