Στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Μιχάλης Κόκκινος – Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού

Επικεφαλής της  Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού διορίστηκε ο  Μιχάλης Κόκκινος με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά.

Δήλωση Μιχάλη Κόκκινου με την ευκαιρία ανάληψης των νέων του καθηκόντων στο Υπουργείο Εξωτερικών:

Όπως έχω δηλώσει και παλαιότερα στη μάχη που θα δώσει η πατρίδα μας για να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό, ήμουν και είμαι παρών σε όποιο  μετερίζι κρίνει πως πρέπει να με τάξει.

Σήμερα λοιπόν, όπως έχετε πληροφορηθεί, καλούμαι να υπηρετήσω την πατρίδα μας από τη θέση του Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Τα συναισθήματα, όπως γίνεται αντιληπτό, τούτη την ώρα είναι ανάμεικτα. Εκ πρώτης με γεμίζει με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν  ο Υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς αλλά και ο Πρωθυπουργός της Χώρας Αλέξης Τσίπρας, τους οποίους και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου για μια τόσο νευραλγική θέση.

Αυτό που υπερισχύει όμως είναι η μεγάλη ευθύνη που εκπορεύεται από την ανάληψη των καθηκόντων μου σε μια τόσο κρίσιμη ώρα για την Ελλάδα.

Η χώρα μας καθημερινά βάλλεται από συγκεκριμένους κύκλους του εξωτερικού, λόγω του ότι όρθωσε το ανάστημά της και άνοιξε την ατζέντα για έναν γόνιμο διάλογο με στόχευση την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Έριξε φως δηλαδή σε μια πτυχή της οικονομικής κρίσης που σκοπίμως έμενε στο σκοτάδι.

Τα τελευταία χρόνια ακούμε να μιλάνε μόνο για αριθμούς και όχι για ανθρώπους. Να μιλάνε για ανάπτυξη και όχι για ευημερία των κοινωνιών. Για αύξηση των κερδών και όχι για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των λαών.

Η μικρή σε έκταση αλλά μεγάλη σε ιδέες Ελλάδα καλείται να υπερβεί τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες της και να πρωτοστατήσει σε μια προσπάθεια που δεν θα αφορά βελτίωση οικονομικών δεικτών αλλά αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων.

Σ’ αυτή την προσπάθεια πρώτιστο μέλημά μας είναι να καταστήσουμε κοινωνούς του οράματός μας τους απανταχού Έλληνες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Να αφυπνίσουμε τον Ελληνισμό όπου κι αν βρίσκεται και να κάνουμε για μια ακόμα φορά την υπέρβαση.

Το έργο μας δεν θα είναι εύκολο. Αυτή όμως είναι και η γοητεία ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και πολύ σύντομα όλοι θα μιλούν για ένα σύγχρονο ελληνικό θαύμα.

Ένα όραμα, μια υπέροχη ομάδα 46 εξειδικευμένων συνεργατών που πιστεύουν σε αυτό, πέντε στοχευμένες διευθύνσεις, συνθέτουν την ελπίδα για μια πετυχημένη πορεία που θα τιμά όχι μόνο μένα προσωπικά αλλά κυρίως  τον τόπο μας τα Δωδεκάνησα.

Σήμερα είναι μέρα χαράς για τους Δωδεκανήσιους, γιατί ένας ακόμα Δωδεκανήσιος συμμετέχει στην Κυβέρνηση για να στηρίξει τη μεγάλη εθνική προσπάθεια.

 

Για μένα είναι μέρα ευθύνης την οποία αναλαμβάνω με δέος μα και αισιοδοξία για την επίτευξη του τελικού στόχου.

Όπως είναι αυτονόητο η νέα θέση δεν θα μου στερήσει την επαφή με την πατρίδα. Το δικηγορικό μου γραφείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του μέσω των συνεργατών μου υπό τις οδηγίες και την εποπτεία μου.  Τα συχνά μου ταξίδια στη Ρόδο και τα νησιά μας θα μου δώσουν τη δυνατότητα να είμαι κοντά στους κατοίκους, να ακούω τα προβλήματα των συμπατριωτών μας και να βοηθώ όπως μπορώ μέσω των συναδέλφων μου στα αρμόδια υπουργεία για την εξεύρεση λύσεων, στα θέματα της καθημερινότητας.

Τέλος μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω τους Δωδεκανήσιους  και τις Δωδεκανήσιες για τις ευχές τους από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της τοποθέτησής μου. Μου δίνουν δύναμη και κουράγιο στο καινούργιο αυτό ταξίδι της ζωής μου. Θα τους δώσω κι εγώ μια υπόσχεση ότι θα τους κάνω ξανά υπερήφανους.

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This