Αποδεκτή η πρόταση για την παραχώρηση του ακινήτου της Βάρης στο Δήμο Ρόδου

Συνάντηση εργασίας είχε στην Αθήνα την Τρίτη 10-11-2015 ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Πόκκιας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη.

    Στη συνάντηση αυτή ο κ. Πόκκιας έθεσε σαν πρώτο θέμα την ολοκλήρωση της παραχώρησης στο Δήμο Ρόδου του ακίνητου της Βάρης, που θα χρησιμοποιηθεί ως μοχλός ανάπτυξης του Πρωτογενούς Τομέα στο νησί της Ρόδου. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον κ. Υπουργό και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Γιώργο Καρέτσο, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η χρήση του, δόθηκε η εντολή για την επίσπευση της παραχώρησής του.  

   Στη συνέχεια έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τις προοπτικές ανάπτυξης του Πρωτογενούς Τομέα στη Ρόδο και τη διασύνδεσή του με το τουρισμό, υπό το πρίσμα των νέων  δυνατοτήτων που δίνει η νέα ΚΑΠ, το νέο ΕΣΠΑ αλλά και τα προγράμματα Leader 2014 – 2020.

Ο Υπουργός ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο να αναλάβει ο Δήμος πρωτοβουλίες για την προσέλκυση νέων ανθρώπων που θα ασχοληθούν επαγγελματικά και συστηματικά με το πρωτογενή τομέα, περιέγραψε τις δυνατότητες και τα χρηματοδοτικά μέσα για τηv τόνωση της αγροτικής οικονομίας  και δεσμεύτηκε ότι  τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση θα στηρίξει τις όποιες προσπάθειες του Δήμου προς αυτή τη κατεύθυνση.

Ο Αντιδήμαρχος από την πλευρά του, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα προς τη κατεύθυνση αυτή και συμφωνήθηκε στο αμέσως επόμενο διάστημα να οργανωθεί επίσκεψη του κ. Υπουργού στη Ρόδο στα πλαίσια της προώθησης των συμφωνηθέντων.

Pin It on Pinterest

Share This