Στα χέρια του Δήμου Ρόδου η κοιλάδα των Πεταλουδών

Αίσιο τέλος είχε η προσπάθεια για την τελική παραχώρηση  της Κοιλάδας των Πεταλούδων και όλων των κτιρίων που βρίσκονται στην έκτασή της, από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Ρόδου.

Συγκεκριμένα κατά το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου που πραγματοποιήθηκε χθες 12 Νοεμβρίου, αποφασίστηκε ομόφωνα η μεταγραφή της Κοιλάδας των Πεταλούδων (εμβαδού 600.000 τ.μ) και των κτιριακών συγκροτημάτων της,  στην κυριότητα του Δήμου Ρόδου, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Ρόδου.

Η απόφαση αυτή δηλώνει τη βούληση της Κυβέρνησης να παραχωρούνται σημαντικά ιστορικά και περιβαλλοντικά ακίνητα στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σκοπός είναι από τη μια να αποκομίσουν οι ίδιες οι κοινωνίες την τουριστική υπεραξία αυτών των ακινήτων και από την άλλη να περιέλθει στα χέρια της τοπικής κοινότητας η δημοτική περιουσία, όπως οφείλεται, με βασική προϋπόθεση την από δω και πέρα χρηστή διαχείριση από πλευράς ΟΤΑ.    

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ, κ. Τερζάκη για την μεταβίβαση των ακινήτων, σχολίασε: «Η κοιλάδα των Πεταλούδων είναι εμβληματική για το νησί της Ρόδου και η περιβαλλοντική και τουριστική αξία της είναι εξαιρετικά μεγάλη. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η κυβέρνηση και η νέα ηγεσία της ΕΤΑΔ κατανόησε την αναγκαιότητα και το δίκαιο ενός χρόνιου αιτήματος του Δήμου Ρόδου και των δημοτών, αποδεικνύοντας κατανόηση και αποτελεσματικότητα».

Pin It on Pinterest

Share This