«Στις 5 Φεβρουαρίου ξεκινά η λειτουργία της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Τη δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας, κ. Κουρουμπλή, για τη λειτουργία της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο, με ημερομηνία έναρξης την 5η Φεβρουαρίου, απέσπασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή αναδεικνύοντας το ζήτημα.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε επισημάνει ότι μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου δεν είχε εκδοθεί νέα προκήρυξη για τη λειτουργία της Σχολής Δυτών Καλύμνου, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη χρονιά η Σχολή λειτούργησε με ικανοποιητική συμμετοχή. Έμπειροι εκπαιδευτές, μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 40 ημερών, δίδαξαν στους σπουδαστές της σχολής τις αρχές της ασφαλούς και επαγγελματικής κατάδυσης, αλλά και τα ιδιαίτερα μυστικά και χαρακτηριστικά της σπογγαλιείας.

Τόνισε, μάλιστα, την ανησυχία που υπήρχε για τη λειτουργία της από τους τοπικούς φορείς αλλά και από όσους ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στη Σχολή.

Στην απάντησή του προς τον κ. Κόνσολα, ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφέρει ότι το Υπουργείο προωθεί σχέδιο προκήρυξης για τη λειτουργία της Σχολής το 2018, με ημερομηνία έναρξης στις 5 Φεβρουαρίου.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας, όμως, απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση σε μια άλλη επισήμανση και πρόταση του κ. Κόνσολα, που αφορούσε στην αναβάθμιση της Σχολής Δυτών Καλύμνου.

Ο Μάνος Κόνσολας στην Ερώτηση που κατέθεσε αναφέρει ότι δεν αρκεί η αναγνώριση και μόνο του πτυχίου της Σχολής Δυτών Καλύμνου από το Ελληνικό Κράτος. Πρότεινε να προωθηθεί άμεσα η διαδικασία πιστοποίησης, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, προκειμένου η φοίτηση στη Σχολή Δυτών Καλύμνου να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα και στο εξωτερικό.

Σε δήλωσή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, τονίζει:

«Από τη στιγμή που η λειτουργία της Σχολής Δυτών Καλύμνου στηρίζεται από την αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς, το Υπουργείο έχει λίγα πράγματα να κάνει.

Είναι, όμως, αυτονόητα.

Όπως θα ήταν ένας καλύτερος προγραμματισμός για την προκήρυξη λειτουργίας της.

Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι η Σχολή θα λειτουργήσει στις 5 Φεβρουαρίου. Θέλω να πιστεύω, όμως, ότι θα προχωρήσει και η διαδικασία της πιστοποίησης και αναγνώρισης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά standards».

Pin It on Pinterest

Share This