Στις 12 το μεσημέρι βγαίνει ο Δ.Κουφοντίνας – Θα παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα σε ΑΤ


Αυστηροί οι περιοριστικοί όροι για την 48 ωρη αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πιο συγκεκριμένα της παρουσίας δυο  φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου  διαμονής του (Βαρνάβας  Αττικής), αναμένεται να βγει στις 12 το μεσημέρι για πρώτη φορά από τις φυλακές μετά το 2002 όπου  και παραδόθηκε στην ΓΑΔΑ, καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για τη δράση του στη τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η διήμερη άδεια, η πρώτη που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις, στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος που ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά εντός της φυλακής (πειθαρχικά κ.λπ.). Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που συναίνεσε και ο εισαγγελέας επόπτης των φυλακών, ο οποίος  έχει δικαίωμα να αρνηθεί ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου, γι΄ αυτό και τελικά η άδεια χορηγήθηκε.

Ο  κρατούμενος καλείται σε ακρόαση από το συμβούλιο και απαντά σε ερωτήματα που του τίθενται σχετικά με τη χορήγηση της άδειας, όπως έγινε και στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια