Στην Σύμη βρέθηκε ο Κάλλιστος Διακογεωργίου για τον εορτασμό του Ταξιάρχη

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Βιομηχανίας & Φυσικών Πόρων Κάλλιστου Διακογεωργίου ως εκπροσώπου της Περιφέρειας στις λατρευτικές εκδηλώσεις της Πανηγύρεως της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, καθώς και στον εορτασμό της μνήμης του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στον ομώνυμο Ναό του, που βρίσκεται στην περιοχή «Δρακούντα» της Νήσου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Βιομηχανίας & Φυσικών Πόρων κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου μετέβη και παρέμεινε στη Σύμη τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου και Τρίτη 9 Νοεμβρίου ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας. Παρέστη στις λατρευτικές εκδηλώσεις την ημέρα «συνάξεως των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Δυνάμεων» χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου Χάλκης και Καστελλορίζου κ.κ Χρυσόστομου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη καθώς και με τον συλλειτουργό του, τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους Αρχιμ. Π. Ναθαναήλ εκ Κω. Μετέφερε τις ευχές του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου εκφράζοντας τη δεδομένη στήριξη της Περιφέρειας στη λειτουργία του ιερατικού έργου.

Ο κ. Διακογεωργίου Κάλλιστος αναφέρθηκε στη χάρη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που κατέχει εξέχουσα θέση στη συνείδηση του ελληνικού λαού και εξέφρασε τις θερμές ευχές του. Παράλληλα ευχήθηκε τα χρόνια πολλά και στην Πολεμική Αεροπορία μας που είναι η ασπίδα του έθνους μας και που καθημερινά δίνει τη μάχη των αναχαιτίσεων στο Αιγαίο, με την ευχή ο προστάτης της Ταξιάρχης Μιχαήλ να είναι καθοδηγητής. Επισκέφτηκε επίσης και το φρουριακό μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Ρουκουνιώτη, όπου προσκύνησε τη χάρη του Αγίου και απόλαυσε τα παραδοσιακά συμιακά γλυκίσματα από τους φιλόξενους κατοίκους.

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης παρέστη στον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως στον Ιερό Ναό του στην περιοχή Δρακούντα . Με πλήθος πιστών και με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σύμης προσκύνησαν την εικόνα του Αγίου. Ευχήθηκε και συνεχάρη την οικογένεια των Επιστατών για την ευλάβεια τους και τη ζεστή φιλοξενία τους.

Σε εκτενή συνομιλία του με τον Δήμαρχο Σύμης κ. Ε. Παπακαλοδούκα τον διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης στέκει δίπλα στα νησιά με στρατηγικό σχεδιασμό και προετοιμασία προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που δημιουργούν οι συνθήκες και οι συγκυρίες. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν στη μεγάλη πρόκληση με τα ενεργειακά έξυπνα πράσινα νησιά όπου καθώς προχωρούν οι διασυνδέσεις στο Αιγαίο επιτρέπουν την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Διαβεβαίωσε το Δήμαρχο κ. Παπακαλοδούκα ότι η Περιφέρεια έχει παρουσιάσει καινοτόμες δράσεις και συνεχίζει το έργο της.

Τέλος ο κ. Διακογεωργίου συναντήθηκε με παράγοντες της ΑΟΣ Σύμης ενημερώθηκε για διάφορα ζητήματα και εξέφρασε τη συνδρομή και τη στήριξη του. Συναντήθηκε επίσης και με τον διακεκριμένο Μαραθωνοδρόμο κ. Χατζηιωάννου Μιχαήλ τον οποίο αφού συνεχάρη για τις διεθνείς διακρίσεις του του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην επικείμενη συμμετοχή του και του εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του,

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This