Στην πρώτη γραμμή το κυκλοφοριακό, οι θέσεις παρκινγκ και η οδική ασφάλεια των κατοίκων του νησιού


Συνάντηση με θέμα την οδική ασφάλεια στο δημοτικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16-11-2017 στο γραφείο του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου με την Πρόεδρο της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου κα Ελένη Καρύδη και τους εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, που αποτελούν την επιστημονική επιτροπή του φορέα, για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο κος Χατζηδιάκος χαρακτήρισε «ως μείζον θέμα» την ασφάλεια των συμπολιτών και επισκεπτών του νησιού μας και ενημέρωσε για μία σειρά από παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση από τα συνεργεία αυτεπιστασίας των Τεχνικών Υπηρεσιών, όπως και για τις μελέτες και τους υπό εξέλιξη διαγωνισμούς, για την βελτίωση και αναμόρφωση του οδικού δικτύου, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων του Δήμου Ρόδου.

Παράλληλα ζήτησε από το επιστημονικό κλιμάκιο της ΕΥΘΥΤΑ και μελών του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, που αποτελούνταν από τους Μηχανικούς κ.κ: Αγαπητό Ξάνθη Αντώνη, Γιαννικουρή, Πάνο Βενέρη και Κλεόβουλο Παπακωνσταντίνου, τις προτάσεις τους για την βελτίωση του συνόλου του οδικού άξονα του νησιού.

Η κα Καρύδη κατέθεσε γραπτώς τις προτάσεις της ΕΥΘΥΤΑ, που αφορούσαν παρεμβάσεις στις βασικές κυκλοφοριακές αρτηρίες του νησιού, εστιάζοντας στην αγκύλωση της Νομοθεσίας και στο Βασιλικό διάταγμα του 1962, ζητώντας την παρέμβαση των φορέων για τον αποχαρακτηρισμό των επαρχιακών οδών.

Στις προτάσεις περιλαμβάνονταν ακόμη τα ακόλουθα ζητήματα: Κυκλοφοριακό, περιμετρική οδός, ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, διαβάσεις, αντικατάσταση φωτισμού και ενίσχυση σε σημεία που απαιτείται, σωστή σήμανση στους υπάρχοντες κόμβους, αντιπλημμυρική προστασία, παράνομες διαφημίσεις, διαμόρφωση προσβάσεων σε άτομα με ειδικές δεξιότητες, δημόσιες συγκοινωνίες, επιδιόρθωση οδοστρωμάτων, τοποθέτηση στεγάστρων και έλεγχος του ορίου ταχύτητας.

Παράλληλα ο δήμαρχος ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Χρήστο Σπίρτζη και το Γενικό Γραμματέα κο Δέδε, για την ολοκλήρωση της νέας εισόδου της πόλης, από το Αεροδρόμιο, καθώς και την περιμετρική οδό.

Ο κος Χατζηδιάκος, αναφέρθηκε ακόμη στην πρόταση που κατέθεσε ο δήμος για την αντικατάσταση του συνόλου του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες τεχνολογίας Led, στα εκτελούμενα έργα ανακατασκευή και κατασκευή πεζοδρομίων και στα δημοπρατηθέντα οδικά (πύλη εισόδου Κρητικών, ασφαλτοστρώσεις πόλεως και δημοτικών ενοτήτων, στην διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης, όπως και στην πρόσφατη ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης του οδικού πάρκου της πόλης, επί της οδού Δημοκρατίας. Τέλος, ζήτησε την αρωγή της ΕΥΘΥΤΑ, της επιστημονικής ομάδας του ΤΕΕ Δωδεκανήσου αλλά και όλων των ενεργών πολιτών, στην προσπάθεια του Δήμου Ρόδου , για τη δημιουργία ασφαλέστερου οδικού δικτύου στο νησί.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια