Στην Πάτμο η Όλγα Κεφαλογιάννη

Το νησί της αποκάλυψης, την Πάτμο, επισκέπτεται αύριο η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με στόχο την ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μαζί με την υπουργό θα είναι και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προκειμένου να εξεταστεί από κοντά με τους τοπικούς άρχοντες του νησιού το οξύ ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού.

Στις δράσεις του υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί εντάσσεται και η υποστήριξη του φεστιβάλ κινηματογράφου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο νησί με ιδιαίτερη επιτυχία.

Η Πάτμος αν και είναι γνωστή σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς εκεί έγραψε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης την Αποκάλυψη, αποτελεί έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό. Το ιδιαίτερο γεωμορφολογικό της ανάγλυφο με τη δαντελωτή ακτογραμμή, τις απόκρημνες κορυφές και το ηφαιστειογενές έδαφος συνδυάζεται αρμονικά με την ήπια τουριστική ανάπτυξη, καθιστώντας την ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του τουρισμού της υπαίθρου, μεταξύ άλλων.

Από το 1999 χαρακτηρίζεται από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το 1981 χαρακτηρίσθηκε με ειδικό νόμο από τη Βουλή των Ελλήνων «Ιερό Νησί» . Η Πάτμος, λόγω της άγριας γεωμορφολογίας της, χρησιμοποιήθηκε από τους Ρωμαίους ως τόπος εξορίας. Έτσι βρέθηκε εκεί τον 1ο αιώνα μ.Χ. ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, εξορισμένος από τον αυτοκράτορα Δομιτιανό.

Pin It on Pinterest