Στην εντατική 42χρονος με θρόμβωση- Είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca(βίντεο)

Μάχη για τη ζωή του δίνει στην εντατική ένας 42χρονος, ο οποίος διαγνώστηκε με θρόμβωση και με το σύνδρομο Guillain Barre, δέκα ημέρες μετά τον εμβολιασμό του για τον κορονοϊό με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Όπως εξηγεί η αδελφή του 42χρονου στο Mega, όταν ο άνδρας προσήλθε στο κέντρο υγείας Χολαργού στις 20 Απριλίου για το εμβόλιο, ενημέρωσε το υγειονομικό προσωπικό πως πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Και θρόμβωση έπαθε αλλά μπήκαμε με Guillain Barre. Την θρόμβωση την έπαθε στο πόδι. Έπαθε υποτροπή της σκλήρυνσης από το Guillain Barre και έκανε φλεγμονή στο κεφάλι. Είμαστε στην εντατική από τη Δευτέρα του Πάσχα και απ’ ό,τι φαίνεται σήμερα αύριο θα μας “φύγει”» αναφέρει η αδερφή του.

Και αναρωτιέται: «Το θέμα είναι αυτοί στο εμβολιαστικό κέντρο του Χολαργού που τους είπε όλο το ιστορικό του, ότι παίρνει ανοσοτροποιητικά, μυοχαλαρωτικά, το ένα, το άλλο… Πώς έναν άνθρωπο με σκλήρυνση κατά πλάκας του κάνανε το AstraZeneca;».

Ο άνδρας αφού πέρασαν 10 ημέρες από τον εμβολιασμό του υποτροπίασε και εισήχθη στο Γεννηματάς. Στη συνέχεια μετά από μια ημέρα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του νοσοκομείου σε ιδιωτική κλινική όπου παρέμεινε για σχεδόν 4 εβδομάδες.

«Με χορηγία του υπουργείου πήγαμε. Δεν πληρώσαμε. Την Τρίτη τον πήρε η γιατρός του πάνω στους Αγίους Αναργύρους νοσοκομείο. Μου λένε τώρα οι γιατροί “Πώς του το κάνανε τo AstraZeneca;”» αναφέρει η αδερφή του, η οποία υποστηρίζει ότι ο 42χρονος ήταν υπέρμαχος των εμβολίων, προτρέποντας μάλιστα την οικογένειά του να το κάνουν.

«Έβλεπε όλα αυτά που λένε στην τηλεόραση για τα εμβόλια και αυτούς που δεν κάνουν, που θα αρρωστήσουν και θα κάνουν. Φοβόταν μην αρρωστήσουμε εδώ μέσα στο σπίτι κλπ, οι γονείς μου. Λένε συνέχεια “Κάντε το” και “Κάντε το”; Ναι, και ο μπαμπάς μου έκανε και τις δύο δόσεις του Pfizer, αλλά ο μπαμπάς μου δεν έχει κάτι, και η μαμά μου έκανε την πρώτη δόση του AstraZeneca, δεν έχουν κάτι όμως οι άνθρωποι», επισημαίνει.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This