Στη Σούδα εντυπωσιακό αμερικανικό καταμαράν μήκους 103 μέτρων

Έντονη κινητικότητα υπάρχει στον όρμο της Σούδας και συγκεκριμένα στην ναυτική βάση στο Μαράθι Ακρωτηρίου όπου από το πρωί της Τρίτης έχει καταπλεύσει το αμερικανικό ελικοπτεροφόρο-γίγας USS Hershel «Woody» Williams.

Σήμερα το πρωί στη προβλήτα της βάσης κατέπλευσε και ένα εντυπωσιακό σκάφος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ. Πρόκειται για το υψηλής ταχύτητας καταμαράν USNS Trenton το οποίο βρίσκεται σε αποστολή στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο.

Το σκάφος χρησιμοποιείται  για τη στήριξη των υπερπόντιων επιχειρήσεων, τη διεξαγωγή ανθρωπιστικής βοήθειας και την ανακούφιση από καταστροφές καθώς  και την υποστήριξη ειδικών δυνάμεων επιχειρήσεων.

Το Trenton ναυπηγήθηκε το 2014 και παραδόθηκε στο Ναυτικό των ΗΠΑ το 2015. Έχει μήκος 103 μέτρων και πλάτος 28,5 μέτρων. 

Οι τέσσερις κινητήρες ντίζελ του δίνουν ανώτερη ταχύτητα 43 κόμβων, ενώ μεταφέρει 353 άτομα, πλήρωμα και στρατεύματα.

Να σημειωθεί πως στον κόλπο της Σούδας κατέπλευσε το πρωί και η φρεγάτα HDMS Iver Huitfeldt η οποία ανήκει στο Βασιλικό ναυτικό της Δανίας.

Η φρεγάτα απέπλευσε από την Δανία στις 10 Αυγούστου προκειμένου να συμμετάσχει σε πολυεθνική επιχείρηση στα στενά του Ορμούζ, όπως αναφέρει ανάρτηση στο προφίλ της φρεγάτας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε βίντεο από τον απόπλου της Δανέζικης φρεγάτας:

Πηγή :  flashnews.gr 

Pin It on Pinterest

Share This