Στη Ρόδο το 7ο Συμπόσιο Κλινικής Ογκολογίας

To διήμερο 30 με 31 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το 7ο Συμπόσιο Κλινικής Ογκολογίας Ρόδου, στο ξενοδοχείο Mediterranean, θέτοντας τη Ρόδο και φέτος, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ιατρικής κοινότητας της χώρας και όχι μόνο.

Το Συμπόσιο, διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Κω, Καλύμνου και Κυκλάδων.

Οι θεματικές ενότητες του Συμποσίου καλύπτουν σύγχρονα θέματα στο χώρο της Κλινικής Ογκολογίας, όπως Νεοπλάσματα Κ.Ν.Σ. Πεπτικού Συστήματος, Μαστού, Θυρεοειδούς αδένα κ.ά.

Στόχος του Συμποσίου είναι η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων, καθώς και η συνεχής επιστημονική ενημέρωση στο πεδίο της Κλινικής Ογκολογίας, προϋποθέσεις απαραίτητες για καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες στον ασθενή από τα Δωδεκάνησα.

Μετέχουν ιατροί από το χώρο της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, της Παθολογικής Ογκολογίας, της Μοριακής Ογκολογίας και άλλοι, οι οποίοι θα συνδράμουν στην επίτευξη των στόχων του Συμποσίου.

Το Συμπόσιο Κλινικής Ογκολογίας Ρόδου, αποτελεί πλέον θεσμό στο χώρο της Ελληνικής Ογκολογίας και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από την Επιστημονική Κοινότητα της χώρας και όχι μόνο.

Στο συνέδριο μετέχουν κάθε χρόνο καταξιωμένοι επιστήμονες της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, της Παθολογικής Ογκολογίας, της Μοριακής Βιολογίας, της Διαγνωστικής Ογκολογίας, της Χειρουργικής καθώς και πληθώρα ιατρών, οι οποίοι, συνδράμουν με την παρουσία τους στην επίτευξη των στόχων του Συμποσίου.
Θα χορηγηθούν μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME-UEMS. Το πιστοποιητικό παρακολούθησης θα δοθεί μετά το πέρας της εκδήλωσης την Κυριακή 31 Μαρτίου 2018, σε όσους συνέδρους έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον το 60% των συνολικών ωρών του επιστημονικού προγράμματος.

Βάσει της τελευταίας εγκυκλίου του ΕΟΦ, θα υπάρχει στην είσοδο της αίθουσας σύστημα καταμέτρησης του χρόνου παρακολούθησης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του πιστοποιητικού, είναι η συμπλήρωση του δελτίου αξιολόγησης, το οποίο θα δοθεί από τη Γραμματεία του Συμποσίου.

Το πρώτο Συμπόσιο Κλινικής Ογκολογίας Ρόδου διεξήχθη στις 31/3/2013 και έκτοτε έχει καθιερωθεί στην ιατρική κοινότητα τόσο για την συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων όσο και τις υψηλού επιπέδου εργασίες του, από τις οποίες κάθε χρόνο συνάγονται χρήσιμα συμπεράσματα.