Στη Ρόδο Σαμαράς και Παπούλιας την Κυριακή για να υποδεχτούν τον πρόεδρο της Κίνας

Μετά τον πρωθυπουργό της Κίνας που επισκέφθηκε την Ελλάδα, σε ελληνικό έδαφος αναμένεται την Κυριακή και ο πρόεδρος της Κίνας και ουσιαστικός ηγέτης της πανίσχυρης χώρας. Ο κ. Σι Ζινπίνγκ αναμένεται στη Ρόδο το πρωί της Κυριακής και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα παραμείνει στο νησί των Ιπποτών για περίπου 48 ώρες.
Τον κ. Σι θα υποδεχθούν στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Το μεσημέρι της Κυριακής ο κ. Παπούλιας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του κ. Σι σε εστιατόριο της πόλης της Ρόδου το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό για λόγους ασφαλείας.
Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη του προέρδρου της Κίνας στη Ρόδο χαρακτηρίζεται ιδιωτική, προβλέπεται κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Σι με τον κ. Παπούλια αλλά και ξεχωριστές συνομιλίες του υψηλού επισκέπτη από την Κίνα με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες οι συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με τον Κινέζο πρόεδρο θα επικεντρωθούν σε θέματα διμερούς συνεργασίας και θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων.
Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This