Στέλιος Πέτσας: Πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου

Δεν αποκλείεται η παράταση μιας εβδομάδας στο άνοιγμα των σχολείων βάσει των μέχρι στιγμής επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με τις δηλώσεις που πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής (28/08) ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα και τις αποφάσεις της σημερινής σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι πιθανό λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό.

«Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα», σύμφωνα με όσα τόνισε και πρόσθεσε πως αυτό θα αποφασισθεί την Τρίτη 1 του μήνα.

«Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, για να συμπληρώσει: «Αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες θα μείνουμε στο 7/9. Αλλά περιμένουμε πάντα την εισήγηση των ειδικών μέχρι τις 31/08 προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας την 1η Σεπτεμβρίου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε στη συνέχεια: «Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι γονείς να φροντίσουν ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα αστικά κέντρα, στις οικείες τους, ώστε να έχουμε ένα διάστημα στο οποίο θα είναι με τις οικογένειές τους, θα περιορίσουν τις επαφές τους όσο είναι δυνατόν, για να μην ξεκινήσουμε τα σχολεία κατευθείαν από το σπίτι του παππού, από τις διακοπές γιατί αυτό ενέχει κίνδυνο μετάδοσης».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ