Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 1Θ΄ Πολιτιστικού Συμποσίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 1Θ΄ Πολιτιστικού Συμποσίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, που οργανώθηκε στην πόλη της Ρόδου από το απόγευμα της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 11 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του κέντρου «Ακταίον».
Πραγματοποιήθηκαν 11 συνεδρίες και παρουσιάστηκαν συνολικά 50 επιστημονικές εισηγήσεις, με θέματα από την ιστορία, την αρχαιολογία, τη γραμματολογία, τη γλωσσολογία, τη λαογραφία, το περιβάλλον και την ανάπτυξη είτε της Δωδεκανήσου στο σύνολό της, είτε των επιμέρους νησιών.
Οι εισηγήσεις, που χαρακτηρίζονταν από υψηλό επιστημονικό επίπεδο, θα κατατεθούν στη Στέγη μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους, για να εκδοθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016 ο ΚΖ΄ τόμος της περιοδικής επιστημονικής έκδοσης «Δωδεκανησιακά Χρονικά».
Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες:
Στους εισηγητές που ήλθαν και κατέθεσαν από το βήμα του Συμποσίου τον καρπό του πνευματικού τους μόχθου. Ιδιαίτερα σε όσους ξεκίνησαν από άλλες περιοχές και ήλθαν στη Ρόδο με δικά τους έξοδα για να λάβουν μέρος στις εργασίες του Συμποσίου.
Στους συνέδρους που καθ’ όλο το τετραήμερο παρακολούθησαν τις εργασίες.
Στον Δήμο Ροδίων για την παραχώρηση της αίθουσας.
Στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τις εφημερίδες της Ρόδου για τη δημοσιογραφική κάλυψη που μας πρόσφεραν.

Ρόδος 11 Οκτωβρίου 2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, Πρόεδρος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, Αντιπρόεδρος
ΧΑΡΑ ΚΟΣΕΓΙΑΝ, Γενική Γραμματέας
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Ταμίας
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΖΟΥΜΠΑ
ΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Pin It on Pinterest

Share This