Στέφανος Δράκος: «ΟΧΙ» στη βία κατά των γυναικών – Συγχαρητήριο μήνυμα για αξιέπαινες δράσεις

Στέφανος Δράκος: «ΟΧΙ» στη βία κατά των γυναικών
Συγχαρητήριο μήνυμα για αξιέπαινες δράσεις
Η σημερινή ημέρα, 25η Νοεμβρίου, έχει ανακηρυχθεί ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Εμείς, οφείλουμε πρώτοι απ’ όλους, να συνδράμουμε στον αγώνα των γυναικών και να καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας απ’ όπου και εάν προέρχεται. Η βία κατά των γυναικών είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Το 68% των γυναικών που είναι θύματα βίαιων συμπεριφορών είναι έγγαμες. Η βία κατά των γυναικών, λαμβάνει διαστάσεις ενδοοικογενειακής βίας.
Η βία δεν είναι λύση. Πρέπει να καταδικάζεται και να τιμωρείται. Το θύμα πρέπει να βρίσκει τη δύναμη και το κουράγιο να αποκαλύψει τα όσα δραματικά περνάει, προκειμένου να του παρέχετε η αναγκαία βοήθεια. Σήμερα, και στη Ρόδο, καταγγέλλονται περιστατικά βίας σε βάρος γυναικών ακόμη και από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Η δράση και η προσφορά Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, Συλλόγων, Φορέων, είναι αξιέπαινη και συνεχής. Οφείλουμε να τη στηρίξουμε.
Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ένα και είναι ενιαίο, ηχηρό.
Λέμε «Όχι» στη βία κατά των γυναικών.
Προσωπικά συγχαίρω το Δήμο Ρόδου, που σε συνεργασία με εννέα φορείς, υλοποίησε σειρά εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης της Ροδιακής κοινωνίας στο ζήτημα που αφορά στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Συγχαίρουμε για τη λειτουργία και τις συνεχείς δράσεις τους (όχι μόνο για τη σημερινή ημέρα) δομές όπως, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας, το Τμήμα Εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, τα αρμόδια Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τη Χ.Ε.Ν. Ρόδου και τις Γυναίκες Χωρίς Σύνορα.
Στέφανος Δράκος
Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ
Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Pin It on Pinterest

Share This