Σταματούν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα – Νύχτα αγωνίας για τη Ρόδο


Σταμάτούν να επιχειρούν με το πρώτο σκοτάδι τα εναέρια μέσα που συνέδραμαν στην κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 15.00 περίπου σε δασική έκταση, ανάμεσα σε Παστίδα και Φιλέρημο.

Συνολικά επιχείρησαν  5 καναντέρ , ένα σινούκ και ένα ελικόπτερο. Το ελικόπτερο επιχειρούσε με εναέριες ρίψεις νερού από την πρώτη στιγμή, καθώς βρισκόταν σταθμευμένο στα Μαριτσά. Δυο καναντέρ κατέφθασαν στη Ρόδο στις 16.00, ένα σινούκ  λίγο αργότερα, ενώ ακόμα τρία καναντέρ έφθασαν στις 19.00 το απόγευμα.

Στην περιοχή επιχειρούσαν επίσης όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, η ΕΟΠΚ, η ΕΘΟΜΑΚ, το πυροσβεστικό κλιμάκιο Δήμου Ατταβύρου, βαρέα οχήματα Δήμου , Περιφέρειας και Εθελοντές.

Η φωτιά απειλούσε από το μεσημέρι κατοικημένη περιοχή και βιομηχανική περιοχή. Νωρίτερα παραδόθηκαν στις φλόγες μια βιοτεχνία, ένα σπίτι, κάποια αυτοκίνητα και μάντρες ζώων σύμφωνα με τις πληροφορίες ενός πρώτου απολογισμού, ενώ κινδύνευσαν πολλές κατοικίες αλλά και άνθρωποι.

Από νωρίς εκκενώθηκαν επιχειρήσεις και σπίτια στην περιοχή Ασγούρου, όπου οι φλόγες ήταν πολύ κοντά ενώ αργότερα εκκενώθηκαν προληπτικά σπίτια για να γίνουν ρίψεις νερού από ελικόπτερα κοντά στις κατοικίες

Κάποια μέτωπα έχουν περιοριστεί σημαντικά, αφήνοντας πίσω μεγάλη έκταση από στάχτη, μα κάποια καίνε ακόμα με τις δυνάμεις να δώσουν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της και την προστασία περιουσιών και ανθρώπινων ζωών.

Η Ρόδος θα ζήσει για ακόμα μια φορά νύχτα αγωνίας με τις φλόγες, στις παρυφές της πόλης, κοντά σε κατοικημένες περιοχές και πολλές επιχειρήσεις.

Αύριο αναμένονται από το πρωί ενισχύσεις,  με 13 οχήματα και 50 πυροσβέστες με πλοίο από την Αθήνα, 11 άτομα πεζοπόρο της 1ης ΕΜΑΚ με Super Puma όπως επίσης και 61 άτομα πεζοπόρο απο Θεσσαλονίκη και Αθήνα με C-130 καθώς και 2 Α/Φ, ενώ τα εναέρια μέσα με το πρώτο φως θα επιχειρήσουν ξανά.

Ας ελπίσουμε το ξημέρωμα να είναι καλύτερο για τη Ρόδο μας που για ακόμα μια φορά δοκιμάζεται από τις φλόγες..

 Συνεχής ενημέρωση από το Rodosreport

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια