Σταματά η παραγωγή του εμβολίου της Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson έκλεισε χωρίς τυμπανοκρουσίες στα τέλη του περασμένου έτους το μοναδικό εργοστάσιο της που παράγει χρησιμοποιήσιμες παρτίδες του εμβολίου της για την COVID-19, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν την απόφαση.

Η διακοπή είναι προσωρινή, καθώς το εργοστάσιο στο Λάιντεν της Ολλανδίας αναμένεται να αρχίσει να παράγει ξανά το εμβόλιο μετά από μερικούς μήνες, όπως ανέφερε το δημοσίευμα των NYT. Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι δεν ήταν σαφές εάν η παύση λειτουργίας θα έχει αντίκτυπο στις προμήθειες εμβολίων, λόγω των αποθεμάτων που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, Η εγκατάσταση, στην ολλανδική πόλη, αντ′ αυτού παρασκευάζει ένα πειραματικό αλλά δυνητικά πιο κερδοφόρο εμβόλιο για την προστασία από έναν άλλον ιό. UnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen

Η φαρμακοβιομηχανία τον περασμένο μήνα προέβλεψε κέρδη έως και 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις του εμβολίου της για την COVID-19 το 2022, ένα άλμα της τάξεως του 46%, έχοντας κακή απόδοση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.

Η εταιρεία ανέφερε πωλήσεις 2,39 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το εμβόλιο κατά της COVID το 2021, χάνοντας τον στόχο των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε θέσει, σε ένα έτος που χαρακτηρίστηκε από μπερδέματα στην κατασκευή, ανησυχίες για την ασφάλεια και άνιση ζήτηση για ένα εμβόλιο που κάποτε διαφημιζόταν ως πολλά υποσχόμενο εργαλείο για τον εμβολιασμό πληθυσμών σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές.

Καθώς το εργοστάσιο στο Λάιντεν είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας, ενδέχεται να μειωθεί η προσφορά του εμβολίου της J&J κατά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις, ανέφερε το δημοσίευμα των NYT.

Αν και άλλες εγκαταστάσεις έχουν μισθωθεί από την εταιρεία για την κατασκευή του εμβολίου, αυτές είτε δεν είναι ακόμη σε λειτουργία είτε δεν έχουν λάβει ρυθμιστική έγκριση για να κάνουν το εμβόλιο, πρόσθεσε η αμερικάνικη εφημερίδα.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest