Στα μέσα Ιουνίου ευελπιστούν να δούνε κόσμο οι ξενοδόχοι της Ρόδου !

Μπορεί η έναρξη της σεζόν στην Ελλάδα να ανοίγει στις 15 Μαΐου αλλα σε καμία περίπτωση δεν διαφαίνεται μεχρι στιγμής να έχουμε μαζικές αφίξεις τουριστών στη Ρόδο πριν απο τα μέσα Ιουνίου .

Αυτή λίγο πολύ, είναι η εικόνα που έχουν οι ξενοδόχοι της Ρόδου μέχρι στιγμής και κατά πάσα πιθανότατα το επικρατέστερο σενάριο.

Πολλά ξενοδοχεία της Ρόδου έχουν αρχίσει να καλούν το προσωπικό τους για να δούνε το διαθέσιμο δυναμικό για την σαιζόν και να κάνουν κάποιες πρώτες εκτιμήσεις για το πως θα κινηθούν.

Στις συζητήσεις πάντως με το προσωπικό “παίζει” και το θέμα του εμβολιασμού καθώς απο οτι φαίνεται οι περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα θα έρθουν εμβολιασμένοι ή με αρνητικό μοριακό τεστ με πρώτους και καλύτερους τους βρετανούς.

Αυτό αυτομάτως σημαίνει οτι θα έχουν τις ίδιες απαιτήσεις και απο το προσωπικό του τουρισμού στην Ελλάδα οι tour operator με πολλές εταιρείες όπως η ALLTOURS να το έχουν δηλώσει ξεκάθαρα.

Τα ίδια βήματα ακολουθεί ακόμα περισσότερο η κρουαζιέρα με τις εταιρείες να θέτουν ως προϋπόθεση εργασίας και επιβίβασης στα πλοία το πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ.

Άλλο ένα στοιχείο που συνηγορεί στο άνοιγμα στα μέσα του Ιουνίου είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosreport είναι οτι δεν υπάρχουν μαζικές παραγγελίες σε προμηθευτές πριν απο τις 15 Ιουνίου.

Απο την άλλη υπάρχει μια καλή ζήτηση απο βρετανούς , Γερμανούς , Αυστριακούς για τη Ρόδο, αν και το βαθύ κόκκινο στο νησί μας “φόβισε” τις κρατήσεις, μας πήγε λίγο πίσω αφού πρακτικά υπήρξαν ακυρώσεις κρατήσεων.

Λίγο-πολύ αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η σαιζόν να κινηθεί λίγο καλύτερα απο την περσυνή με οτι αυτό συνεπάγεται , με μόνη ελπίδα την παράταση της σαιζόν που δυστυχώς πέρυσι είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε μια ώθηση δειλά-δειλά λόγω συνθηκών στην επιμήκυνση της χρονιάς αλλά δεν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες ούτε απο την Περιφέρεια , ούτε τον Δήμο αλλά φυσικά ούτε το αρμόδιο Υπουργείο.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ