Ντύθηκε στα «κόκκινα» το Ρόδον

Μία ξεχωριστή βραδιά επεφύλασσε για τους σινεφίλ της Ρόδου – και όχι μόνο – το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ρόδου. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Ρόδου και την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Ρόδου, οι Εθελοντές Σαμαρείτες, που τους έχουμε συνηθίσει να τους βλέπουμε να καλύπτουν υγειονομικά αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νησί μας, καθώς και να συνδράμουν τον κρατικό φορέα σε περιπτώσεις πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, ανέλαβαν και διοργάνωσαν με επιτυχία το βράδυ της Παρασκευής, 22/08/2014, στο κινηματοθέατρο «Ρόδον» την προβολή της ταινίας « Henry Dynan – Red on the Cross», στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης της Γενεύης για τη βελτίωση της τύχης των τραυματιών και των ασθενών στις ένοπλες δυνάμεις.
Η ταινία – έπος βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά, αναπαριστά τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή και το έργο του Ερρίκου Ντυνάν και την ιδέα που ενέπνευσε το όραμά του, ήτοι τη δημιουργία του μεγαλύτερου Παγκόσμιου Εθελοντικού Οργανισμού, του Ερυθρού Σταυρού, και την δημιουργία του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου με την υπογραφή της περιβόητης Σύμβασης της Γενεύης της 22/08/2864. Μια εντυπωσιακή υπερπαραγωγή 23 ευρωπαϊκών τηλεοπτικών οργανισμών μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ, υπό την αιγίδα της ΕΒU, με σκηνοθέτη τον Dominique Othenin-Girard.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, φίλοι και Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού (Εθελόντριες Νοσηλευτικής, Έφηβοι και Εθελοντές Σαμαρείτες), καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, κ. Χρήστος Γκολφίνος, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, κ. Ιωάννης Βασιλείου, η εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Ρόδου, κα Αθηνά Μπακούρη, η Πρόξενος της Αγγλίας, κα Ράνια Κοσσιώρη, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π.Κ., κ. Ντίνος Μαντικός, η Γενικής Γραμματέας του Δ.Σ. του ΕΕΣ Ρόδου κα Άννα Μιχαλάκη και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΕΣ Ρόδου, κ. Αλέκος Μιχαλάκης και κα Σταματία Παρασκευά.
Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό, ενώ σε όλους τους παρευρισκόμενους – μικρούς και μεγάλους – μοιράστηκε εντελώς δωρεάν το κόμιξ που επιμελήθηκε ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Jean Giraud, γνωστός με το ψευδώνυμο «moebius», με τίτλο «Η ιστορία μίας Ιδέας» εκδόσεως της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (I.C.R.C.) σε μετάφραση της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Για την παραχώρηση του ξεχωριστού χώρου του κινηματοθεάτρου, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο κ. Σάββα Διακοσταματίου, Προέδρου του ΔΟΠΑΡ, ενώ για την προβολή τον τεχνικό του Δήμου Ρόδου, κ. Σταμάτη Αγκά, και την Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου «ΘΕ@ΣΙΣ» και συγκεκριμένα τους κυρίους Ιωάννη Χατζηκώστα και Λευτέρη Γκοτζογιάννη για την παραχώρηση των αναγκαίων μηχανημάτων προβολής. Επίσης, την εταιρία «ΜΥΛΟΣ – Κυριακούλης Φίλιππος ΕΠΕ» για τη δωρεά νερών και αναψυκτικών, τα οποία δόθηκαν δωρεάν στους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης, και τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την προβολή της εκδήλωσης.
Μετά από αυτή τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στην ανωτέρω εκδήλωση, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ρόδου πρόκειται εντός του έτους να συνεχίσει τις εκδηλώσεις στα πλαίσια του εορτασμού των 150 χρόνων από την υπογραφή της Σύμβασης της Γενεύης για τη βελτίωση της τύχης των τραυματιών και των ασθενών στις ένοπλες δυνάμεις.

Pin It on Pinterest