Στ. Δράκος: Η Νέα Δημοκρατία είναι η παντοδύναμη φωνή της Ελλάδας

Αλήθεια, συνέχεια, συνέπεια. Αυτές είναι οι αρχές που διέπουν τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη λαϊκή παράταξη της Ελλάδας. Αρχές, οι οποίες υπεγράφησαν ξεκάθαρα με το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας με πρόεδρο και αυριανό πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Νέα Δημοκρατία, είναι παράταξη εθνικής ευθύνης. Υπηρετεί ανεπηρέαστα το συμφέρον του έθνους. Συνυπογράφει έμπρακτα την ενότητα, την ανανέωση.

Η Νέα Δημοκρατία, απέδειξε πως είναι εκείνη η παράταξη, η οποία είναι έτοιμη. Έτοιμη να αλλάξει την Ελλάδα.

Στο 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, δεν κατατέθηκαν απλώς προτάσεις, σφραγίστηκε με την υπογραφή του προέδρου μαςΚυριάκου Μητσοτάκη, η ξεκάθαρη πολιτική βούληση της παράταξής μας, για «άνοιγμα» της μεγάλης και ιστορικής Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Σφραγίστηκε η διάλυση των στεγανών, η ανανέωση και η ενότητα, δίχως αποκλεισμούς, στερεότυπα ή παραπλανητικές ταμπέλες.

Η Νέα Δημοκρατία, απέδειξε πως έχει εθνικό και όχι κομματικό στόχο. Πως έχει πάνω απ’ όλα την πατρίδα και όχι την παρέα. Πως ενώνει τους Έλληνες, δεν τους διχάζει. Η Νέα Δημοκρατία ζητά εκλογές για τους πολίτες, όχι για τις καρέκλες. Είναι εκείνη η μεγάλη λαϊκή παράταξη που «μιλά σε όλους τους Έλληνες, κάθε ηλικίας, μόρφωσης, επαγγέλματος ή εισοδήματος, χωρίς αποκλεισμούς».

Στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, «ο καθένας κρίνεται ανάλογα με τις ικανότητές του, τη διάθεση του για προσφορά, όχι με βάση τις γνωριμίες του».

Η Νέα Δημοκρατία, είναι η παράταξη που είναι συνυφασμένη με τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Είναι η παράταξη που διαχρονικά έδινε ελπίδα στους Έλληνες και έχτιζε τα θεμέλια για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης κοινωνίας.

Το 11Ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της παράταξής μας, δίνει το έναυσμα για την απελευθέρωση όλων των υγειών δυνάμεων όχι μόνο του κόμματος, αλλά και της κοινωνίας, με σκοπό την ανατροπή αντιλήψεων και ιδεοληψιών που παρασύρουν καθημερινά την πατρίδα μας στο πάτο της θάλασσας.

Για τη γενιά εκείνων των ανθρώπων και επιστημών, που δεν πρόλαβαν να δουν τα όνειρα τους να γίνονται πραγματικότητα και αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό. Για εκείνους τους νέους που ίσως δεν προλάβουν να ζήσουν στην πατρίδα μας, γιατί όλες οι πόρτες θα είναι κλειστές. Για τα παιδιά μας. Ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτει τις βάσεις.

Επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Επενδύσεις σε όλους του τομείς, αναδεικνύοντας τον πλούτο της χώρας μας. Αναδεικνύοντας τις ικανότητες και την εργατικότητα των Ελλήνων, μακριά από τον εγκλωβισμό του πελατειακού κράτους.

Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν διστάζει, που δεν φοβάται, που δεν υποχωρεί. Για τον ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, που προχωρά, που οραματίζεται, που κατακτά. Για εκείνον που τολμά να ανοίξει τις πόρτες της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία, διαλύοντας τα κομματικά στεγανά με σεβασμό. Με σεβασμό στην ιστορία της μεγάλης μας παράταξης. Με σεβασμό στους ανθρώπους που στα δύσκολα την κράτησαν ζωντανή. Με σεβασμό σε εκείνους που δεν δηλώνουν απλά Νέα Δημοκρατία, αλλά είναι.

Οι αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας, οι αγωνιστές της σύγχρονης Ελλάδας, βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την παθογένεια του πολιτικού συστήματος που γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με την αντίληψη που σκόπιμα «πότισαν» την κοινωνία περί εξίσωσης όλων των πολιτικών στη λογική «όλοι ίδιοι είναι». Μέσα από το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τίθενται ξεκάθαρα, ακλόνητα και αδιαπέραστα όρια για το ποιοι είμαστε εμείς και ποιους έχουμε απέναντι μας.

Εκείνοι είναι αυτοί που γκρεμίζουν καθημερινά τους αξιακούς πυλώνες του Ελληνικού έθνους. Είναι αυτοί που στοχοποιούν τη μεσαία τάξη με σκοπό να την αφανίσουν. Είναι αυτοί που μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα συσσιτίων. Είναι αυτοί που καλλιεργούν το ταξικό μίσος και ξυπνούν σε καιρό ειρήνης εντάσεις και έχθρες.

Εμείς, από την άλλη, είμαστε εκείνοι που όπως είπε και ο πρόεδρός μαςΚυριάκος Μητσοτάκης, υπηρετούσαμε και υπηρετούμε το εθνικό συμφέρον. Εκείνοι που υπογράφουμε με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες συμφωνία αλήθειας. Εκείνοι που είμαστε έτοιμοι. Έτοιμοι να γράψουμε τη δική μας ιστορία.

Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτό που είχε πει ο αείμνηστος ιδρυτής τηςΚωνσταντίνος Καραμανλής, η παντοδύναμη φωνή της Ελλάδας. Η παράταξη που υπηρετεί τη δημοκρατία. Η παράταξη της εθνικής ανάγκης. Εκείνη που ενώνει όλους τους Έλληνες έξω από παραπλανητικές ετικέτες. Η παράταξη της αλήθειας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι εκείνη που είχε περιγράψει ο αείμνηστοςΚωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η παράταξη της εθνικής συμφιλίωσης.

Είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη του Κώστα Καραμανλή, που μιλούσε για το συλλογικό καλό με αλήθειες, μόνο αλήθειες.

Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή του Αντώνη Σαμαρά, που επανέλαβε τις αρχές που υπηρετήσαμε διαχρονικά, για προσφορά στην Ελλάδα και τη δημοκρατία.

Είναι η παράταξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, της Ελλάδας και των πολιτών.

Αυτά και πολλά ακόμη είναι η Νέα Δημοκρατία, μα για μένα είναι και κάτι ακόμη, είναι μία μεγάλη, ισχυρή και δεμένη οικογένεια. Η οικογένεια όλων των Ελλήνων. Μία οικογένεια, που δίνει αγώνες, μάχες, μαζί με την κοινωνία. Αυτό είναι και το δικό μας καθήκον, η υποχρέωσή μας, να αγωνιζόμαστε για να διατηρούμε την οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας ενωμένη, μακριά από προσωπικές επιδιώξεις, αναίτιες διαμάχες, αδικαιολόγητες διαφωνίες.

Φέρουμε την ευθύνη σωτηρίας της χώρας. Φέρουμε την ευθύνη να οδηγήσουμε τους Έλληνες, τους Δωδεκανήσιους, από το ακριτικό Καστελόριζο έως τη φουρτουνιασμένη Σύμη, σε καλύτερες ημέρες. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι ο εχθρός της κοινωνίας, ο εχθρός της προόδου και της ευημερίας, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο άνθρωπος που κατήργησε τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α., εγκατέλειψε την Κω όταν «χτυπήθηκε» από το μεταναστευτικό και το σεισμό, τη Σύμη όταν υπέστη τις συνέπειες της καταστροφικής νεροποντής. Αυτή είναι η υποχρέωση της Ν.Δ., να εργαστεί για τη σωτηρία των πολιτών, για τη σωτηρία των νησιωτών.

Αυτό απέδειξε και το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος μαςΚυριάκος Μητσοτάκης, μας έφερε αντιμέτωπους με τις τεράστιες ευθύνες που έχουμε να γίνουμε μπροστάρηδες στον αγώνα για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Να την κάνουμε τον τόπο που ονειρευτήκαμε, τον τόπο που θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Μια χώρα ίσων ευκαιριών που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσοι πραγματικά το θέλουν να δουλέψουν και να δημιουργήσουν.

Με πρόεδρό μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χτίζουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Και #axizoume_kalytera».

Δρ. Στέφανος Δράκος –Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. – Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

 

Πηγή : vimatisko.gr

Pin It on Pinterest

Share This