Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στη Ρόδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στη Ρόδο
Ταυτοποιήθηκε η δράση επτά (7) μελών του κυκλώματος, δύο (2) εκ των οποίων είχαν ηγετικό ρόλο στην προμήθεια και διακίνηση των ναρκωτικών
Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες, συνελήφθησαν τέσσερα (4) από τα μέλη της οργάνωσης
Ο «αρχηγός» της οργάνωσης – 31χρονος υπήκοος Αλβανίας – είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για παρόμοια αδικήματα
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 895 γραμμάρια ηρωίνης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τρία οχήματα, (4.530) ευρώ, βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών και κάρτες τραπεζικών συναλλαγών
Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (ηρωίνης), στο νησί της Ρόδου.
Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε η δράση επτά (7) μελών του κυκλώματος, από τους οποίους πέντε (5) είναι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (τέσσερις άνδρες ηλικίας 31, 30, 30, 25 ετών και μια 26χρονη γυναίκα), ένας 30χρονος ημεδαπός και ένα ακόμη άτομο, τα πλήρη στοιχεία του οποίου διερευνώνται.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, αφορά στα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν τα στοιχεία που προέκυπταν για την εγκληματική της δράση.
Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (13.03.2014) το βράδυ, συνελήφθησαν τέσσερα (4) από τα μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα οι τρεις Αλβανοί, ηλικίας 30, 30, 25 ετών, καθώς και η 26χρονη ομοεθνής τους.
Επίσης, ο 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είναι ο «αρχηγός» της οργάνωσης βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, καθότι συνελήφθη πριν από τρία (3) χρόνια, για παρόμοια αδικήματα (διακίνηση ηρωίνης στη Ρόδο).
Ο 31χρονος «αρχηγός» είχε τον πλήρη έλεγχο και διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και των εσόδων της οργάνωσης, ενώ πρωτεύοντα ρόλο στην περαιτέρω διάθεση των ναρκωτικών, ως «υπαρχηγός», είχε ο ένας από τους δύο 30χρονους Αλβανούς υπηκόους.
Όπως διαπιστώθηκε, οι εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2013, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους και συνεχή δράση, με σκοπό την προμήθεια, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στη Ρόδο, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Ως προς τη μεθοδολογία τους, εφάρμοζαν συγκεκριμένη τακτική, κατά την οποία κάποια από τα μέλη της παραλάμβαναν και απέκρυπταν τα ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές και σημεία, ενώ στη συνέχεια άλλα μέλη της διέθεταν τα ναρκωτικά σε χρήστες.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν στη κατοχή των συλληφθέντων και στις οικίες τους:
o       895 γραμμάρια ηρωίνης
o       ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
o       (3) οχήματα
o       (7) κινητά τηλέφωνα
o       το χρηματικό ποσό των 4.530 ευρώ και
o       βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών, κάρτες τραπεζικών συναλλαγών κ.λπ. έγγραφα.
Χαρακτηριστικά, όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της οργάνωσης, το τελευταίο μόλις χρονικό διάστημα είχαν διαθέσει στην «αγορά» πάνω από μισό κιλό ηρωίνης, σε διάφορες περιοχές της Ρόδου.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης και οι τυχόν διασυνδέσεις τους με συναφή κυκλώματα.

Pin It on Pinterest