Προσοχή ! Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ρόδο τις επόμενες ώρες

Πολύ σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ρόδο τις επόμενες ώρες ενώ απο τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας θα έχουμε σταδιακή έναρξή των φαινομένων.

Η αιτία είναι ένα εξαιρετικά βαθύ χαμηλό που αναμένεται να κινηθεί πολύ γρήγορα μέσα στην νύχτα απο δυσμάς προς ανατολάς και στην κυριολεξία θα σαρώσει την χώρα απο την Αττική κυρίως και νοτιότερα.

Αναλυτικά ανα ώρα.

Τα ξημερώματα 06:00 οι αυξημένες νεφώσεις αναμένεται θα δώσουν έναρξη ψιλόβροχου.
Απο τις πρωινές ώρες έως της 10:00 θα έχουμε βροχές που διαρκώς θα δυναμώνουν.
Απο της 10:00 το πρωί και μετά σταδιακά σοβαρές βροχές ενώ απο της 12:00 θα γίνονται ισχυρές και θα αρχίσουν να συνοδεύονται απο καταιγίδες.

Μέσα στο μεσημέρι στης 14:00 τα φαινόμενα θα παίρνουν πλέον ακραία χαρακτηριστικά με την βροχή να σημειώνει υψηλά ποσοστά ραγδαιότητας ενώ θα συνοδεύεται απο χαλαζοπτώσεις και ισχυρά αστραπόβροντα.
Δεν αποκλείονται πλημμυρικά φαινόμενα.

Το απόγευμα αναμένουμε μικρή κάμψη των φαινομένων με σποραδικές βροχές και στης 20:00 το βράδυ μεγάλη προσοχή καθώς θα έχουμε σοβαρή επανέναρξη ισχυρών και πάλι φαινομένων.

Σταδιακή και ουσιαστική εξασθένηση δεν περιμένουμε πριν της 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης που ακόμα και τότε θα σημειώνονται σποραδικές βροχές ποτιστικού τύπου.


Καθόλη την διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να δείξουμε πολύ μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα όλοι μας.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικών διευθύνσεων και θα φτάνουν τα 6 μποφόρ το πρωί ενώ τις στιγμές της εκδήλωσης των φαινομένων θα ακουμπάνε τα 7 με 8.

Η θερμοκρασια θα κυμανθεί στην πόλη απο 11 έως 16 βαθμούς και στο υπόλοιπο νησί απο 9 έως 15 βαθμούς.
Η υγρασία 80% το μεσημέρι και 95% την νύχτα.

Θα θέλαμε να τονίσουμε και πάλι να δείξετε μεγάλη προσοχή στο διάστημα απο της 12:00 έως της 17:00 το απόγευμα και απο της 20:00 έως τα μεσάνυχτα.

Να είσαστε όλοι καλά καλή Σαρακοστή.

Γιάννης & Σταύρος

Κυκλώνας Ρόδου

Pin It on Pinterest