Έγραψαν SOS στην άμμο και σώθηκαν!

Λύση βγαλμένη από… ταινία για ναυαγούς στην Αυστραλία – Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

Παρά τις απαξιωτικές αντιδράσεις των θεατών στις ταινίες που οι πρωταγωνιστές ναυαγούν σε ένα νησί και σώζονται χάρη στο μήνυμα «SOS» που γράφουν στην άμμο, ακριβώς έτσι σώθηκαν στην πραγματικότητα πέντε ναυαγοί στην Αυστραλία!

Τρεις άνδρες και δύο γυναίκες παγιδεύτηκαν για εννέα ώρες σε ένα μικροσκοπικό νησί στα ανοιχτά του Queensland όταν η άγκυρα του σκάφους τους έσπασε με αποτέλεσμα να αποκλειστούν εκεί.

Έγραψαν τότε ένα μεγάλο «SOS» στην άμμο με την ελπίδα το μήνυμά τους να δει κάποιο αεροπλάνο ή ελικόπτερο. Και αυτό ακριβώς έγινε!

Η Lyn Forbes-Smith, μία από τους πέντε ναυαγούς, περιέγραψε, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν πως θα περνούσαν τη νύχτα τους στο νησί. Τα κινητά τους τηλέφωνα και όλος ο εξοπλισμός τους βρισκόταν μέσα στο σκάφος τους που είχε χαθεί αλλά αισιοδοξούσαν πως οι φίλοι τους θα ειδοποιούσαν τις Αρχές όταν θα διαπίστωναν πως δεν επέστρεψαν.

Η ακτοφυλακή του Queensland ενεργοποιήθηκε όταν ειδοποιήθηκε για το ακυβέρνητο σκάφος και στη συνέχεια ελικόπτερο που συνέδραμε στις έρευνες εντόπισε το «SOS» στο νησί Wigton.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο


Pin It on Pinterest