SOS για την Κάλυμνο !

Ένωση Καλυμνίων Ρόδου προς φορείς: «επί τέλους, βοηθείστε αυτό τον τόπο ουσιαστικά! Δώστε στην Κάλυμνο οξυγόνο! Είσαστε πολιτικοί! Δώστε λοιπόν τις λύσεις!»

Έκκληση προς πάσα κατεύθυνση αρμοδίων, απευθύνει η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας» μέσω της Προέδρου Μαρίας Βάλλα προκειμένου, με συντονισμένες προσπάθειες, να εξαλειφθεί ο τεράστιος κίνδυνος (υγειονομικός και οικονομικός) από την ταχύτατη εξάπλωση κορονοϊού στο νησί.

Η έκκληση απευθύνεται, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στους υπουργούς: Υγείας, Παιδείας, Τουρισμού και Οικονομικών κ.κ. Κικίλια, Κεραμέως, Θεοχάρη και Σταϊκούρα, στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, στους Βουλευτές Δωδεκανήσου Ν.Δ. κ.κ. Κόνσολα, Υψηλάντη, Ιατρίδη, Παππά και ΣΥΡΙΖΑ κ. Σαντορινιό.

Η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, ως στέλεχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Απανταχού Καλυμνίων, ενώνει και ενισχύει τη φωνή του Προέδρου Ομοσπονδίας και Ένωσης Καλυμνίων Αθηνών- Πειραιώς Δημήτρη Καλικάτζαρο που σήμερα, μαζί με το Δήμαρχο Τάρπον Σπρίνγκς κ. Αλαχούζο, πραγματοποιούν συναντήσεις σε αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να ανατρέψουν το δυσμενές τουριστικό και οικονομικό κλίμα που πλήττει το νησί.

Έχω τονίσει πολλές φορές τις ευθύνες που έχουν, όσοι συμπατριώτες μας δεν πειθάρχησαν στα προβλεπόμενα μέτρα. Όμως, αυτή τη στιγμή, οι Καλύμνιοι περιμένουν ουσιαστικότερη παρέμβαση από τους βουλευτές που μας εκπροσωπούν, χωρίς να μηδενίζω προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από κάποιους.

Εδώ και πέντε μήνες, το νησί της Καλύμνου, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τα κρούσματα του κορονοϊού να εκτοξεύονται, τις αεροδιακομιδές με τα ελικόπτερα του στρατού να μην σταματούν, τους νεκρούς να πολλαπλασιάζονται, τους τοπικούς φορείς του νησιού να κάνουν απέλπιδες προσπάθειες και το υγειονομικό προσωπικό του νησιού που παραμένει ελάχιστο, να έχει κυριολεκτικά «λυγίσει» από την κόπωση. Οι τοπικοί φορείς της Καλύμνου και οι κάτοικοι, αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, παραμένοντας στο έλεος του Θεού.

Όπως όλοι γνωρίζουν, προσωπικά και δημόσια, έχω επικρίνει την κατάσταση αυτή, που δημιουργήθηκε εξαιτίας της απερισκεψίας μέρους των συμπατριωτών μας και την ανευθυνότητα, που οδήγησε τα πράγματα μέχρι εδώ. Όμως, που είναι η αντίδραση της πολιτείας, ως προς τη διαχείριση αυτής της κρίσης;

Ως Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, ζητούμε επιτακτικά από την πολιτεία, και τους εκπροσώπους της Δωδεκανήσου στην Ελληνική Βουλή, να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες. Δεν ανεχόμαστε άλλο να περιγράφονται οι καλές προθέσεις. Θέλουμε να δούμε τα αποτελέσματα και κατά πόσον ο καθένας, καταφέρνει να είναι αποτελεσματικός με τη διαχείριση αυτής της κατάστασης. Τον τρόπο, σαφώς και δεν θα τον υποδείξουμε εμείς. Προφανώς η πολιτική είναι χάρισμα που αναζητά και βρίσκει λύσεις, εκεί που πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν.

Η Κάλυμνος, πέρα από το τραγελαφικό που περιγράφει ο καθένας, έδωσε γιατρούς στην ανθρωπότητα, ο κορυφαίος επιστήμονας του κόσμου όπως ανακηρύχθηκε από την Αμερική το 2019 είναι Καλύμνιος, που αυτή τη στιγμή ΔΕΝ ιδιωτεύει, γεμίζοντας με χρήμα τη τσέπη του, αλλά είναι μάχιμος καρδιολόγος στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού. Η Κάλυμνος χάρισε την απελευθέρωση στα Δωδεκάνησα με τον επίσης γιατρό, πατέρα της τηλεϊατρικής Σκεύο Ζερβό, που λόγω μόρφωσης και πολυγλωσσίας, συνόδευε τον Ελευθέριο Βενιζέλο κατά τις διαπραγματεύσεις στην υπογραφή των συνθηκών (Συνθήκη Σεβρών), ανοίγοντας το δρόμο της απελευθέρωσης.

Η Κάλυμνος έδωσε βουτηχτάδες και εμπόρους σφουγγαριών, ένα από τα πλέον ακριβά και πολύτιμα προϊόντα στον κόσμο. Έδωσε οικονομικούς κολοσσούς σε Αμερική, Αυστραλία, Ευρώπη και Αφρική, που επενδύουν στον τόπο μας πολλαπλώς. Κατοικείται από αυθεντικούς, μάχιμους και παραδοσιακούς έλληνες! Απείθαρχους, αλλά με ελεύθερο πνεύμα, δεν φοβήθηκαν το θάνατο στις θάλασσες της Μπαρμπαριάς, όμως είναι κρίμα να αφανισθούν από απροσεξία.

Για την ξεχωριστή Κάλυμνο, πρέπει να αισθάνεστε όλοι υπερήφανοι. Το να κρίνουμε μόνο έναν λαό κυριολεκτικά αφημένο επί δεκαετίες στην τύχη του (εκτός εξαιρέσεων) αυτή την ύστατη στιγμή, δεν είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Παρόλα αυτά, στην Κάλυμνο στέρεψε το οξυγόνο στο Νοσοκομείο, που παραμένει ακέφαλο εδώ και καιρό και παρόλο που ορίσθηκε Διοικητής, ακόμα δεν πήρε τον έγγραφο διορισμό. Οι Καλύμνιοι, αυτή τη στιγμή, πληρώνουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ από τη τσέπη τους, για να αγοράσουν οξυγόνο για τους συγγενείς τους κορονοϊοπαθείς.

Απευθυνόμαστε επίσης, στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, γνωρίζοντας το πόσο στηρίζει τα νησιά, ζητώντας του να παρέμβει άμεσα, ενισχύοντας τη φωνή απόγνωσης των Καλυμνίων, ώστε να βοηθηθούν οι επιχειρηματίες από το πολύμηνο σφράγισμα, ο τουρισμός από την απόγνωση, ο τομέας υγείας από την έλλειψη νοσοκομειακών γιατρών και ουσιαστική μονάδα covid, οι μαθητές των Πανελληνίων από τον άνισο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν με το διαρκές κλείσιμο των σχολείων και την οικονομική αδυναμία των γονέων να ανταποκριθούν στα διαδικτυακά φροντιστήρια.

Η Κάλυμνος, έχει υποστεί στο πρόσφατο παρελθόν τεράστια ζημιά λόγω της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο, μεγάλο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού να ξενιτευτεί και να αυξηθεί η παραβατικότητα κυρίως νέων ανθρώπων, κάτω από την απειλή της ένδειας. Τα φαινόμενα αυτά, ας μην επαναληφθούν!

Απαιτούμε ουσιαστικό οξυγόνο για την Κάλυμνο. Πολιτικές αποφάσεις και άμεσες λύσεις με αποτελεσματικότητα.

Να σημειωθεί ότι, το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου, θα κοινοποιηθεί στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος

Μαρία Βάλλα

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ