Σορωνιάτης Λοΐζος, Ρούσσος Αντώνης & Πρίντεζης Τσαμπίκος υποψήφιοι με τον Γ. Χατζημάρκο

Σορωνιάτης Λοίζος (Λούης) : Πάλι μαζί με τον Γιώργο Χατζημάρκο

unnamed (1)«Με αγάπη και όνειρο για τις διαμαντόπετρες του Αιγαίου.

Τα νησιά μας αξίζουν το παραπάνω γιατί είναι: Φως – Ιστορία – Πολιτισμός.

Μαζί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στρατεύομαι για έναν αγώνα που θα δώσει Μέλλον και Ελπίδα για το αύριο. Χωρίς μιζέρια και κακοήθεια αλλά με αξίες και ιδανικά που θα έχουν γνώμονα το ρητό του Ρόδιου Κλεόβουλου “Μέτρον άριστον”».

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1952 . Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο στην Ελλάδα και το εξωτερικό . Αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Έχει MBA στο International Business και MA ( Master of Arts ) στις Διεθνείς Σχέσεις και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης , Amherst στις ΗΠΑ. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Williams College και στο Πανεπιστήμιο του Massachusetts, από το οποίο έλαβε το 1985 και το βραβείο διακεκριμένης διδασκαλίας . Είναι απόφοιτος των σεμιναρίων του Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ .

Εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Deutsche Bank AG και KVB AG στη Γερμανία και σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο , της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες ( Επιτροπή ), αλλά και στο ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας . Από το 1992 διδάσκει στην ΑΣΤΕΡ. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της χρηματιστηριακής εταιρείας MIDAS AXE και Γενικός Διευθυντής της ΔΑΝΕ Sea Line. Στις Βρυξέλλες , εργάστηκε ως ανταποκριτής της εφημερίδας ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ της Νέας Υόρκης και υπήρξε μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου . Διετέλεσε Πρόεδρος του Επαγγελματικού τμήματος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Δωδεκανήσου (1998-2002) . Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων με Διεθνή Δραστηριότητα και το βιογραφικό του δημοσιεύεται στην αγγλική έκδοση του Ευρωπαϊκού Who is Who περίοδο 2002-2003. Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος  του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Έχει γράψει άρθρα με επιστημονικό περιεχόμενο σε ξένα και ελληνικά περιοδικά και μαζί με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου  Σπύρο Συρόπουλο, έχει μεταφράσει το Βιβλίο του Richard Berthold “Η Ρόδος στην Ελληνιστική Εποχή”.

Σήμερα είναι ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο γνωστός γιατρός από τη Σύρο Αντώνης Ρούσσος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γιώργο Χατζημάρκο

unnamed (2)Ο γιατρός Αντώνης Ρούσσος από την Σύρο, θα συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου, υποψήφιου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και  επικεφαλής της ανεξάρτητης περιφερειακής κίνησης Μπροστά το Νότιο Αιγαίο.

«Αποφάσισα να συμμετέχω στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου και να συμβάλλω στην κοινή προσπάθεια του  Γιώργου Χατζημάρκου και του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη. Η ανανέωση του πολιτικού δυναμικού είναι πιο αναγκαία από ποτέ καθώς με αυτόν τον τρόπο θα σηματοδοτήσουμε την αλλαγή σελίδας στα νησιά μας, που είναι και η μόνη μας ελπίδα για να μπούμε ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας!» δηλώνει ο Αντώνης Ρούσσος.

Ο Αντώνης Ρούσσος φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως γιατρός στη Σύρο. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος την τετραετία 1998-2002 στον Δήμο Ερμούπολης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΑΠΟ Ελλάς Σύρου από το 2004 ως το 2007. Είναι εν ενεργεία αντιπρόεδρος της ομάδας Volley Σύρου Φοίνικας από το 2010.

Ο   Πρίντεζης Γ. Τσαμπίκος Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Γιώργο Χατζημάρκο.  

unnamed (3)« Αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας το έργο του Γιώργου Χατζημάρκου κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, αποφάσισα να στρατευτώ μαζί του στις περιφερειακές εκλογές.

Οφείλω να  αγωνιστώ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, για την ανάδειξη και υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας του τόπου. Οφείλω να συμμετέχω στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής που θα οδηγήσει τα νησιά μας  στην ανάπτυξη».

Βιογραφικό

  • Γεννήθηκε στον Αρχάγγελο Ρόδου το 1976

  • Φοίτησε στην Τουριστική Σχολή Ρόδου (ΤΕΣΤΕ) τα έτη 1993-1995

  • Εργάστηκε σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου και της
    Κρήτης ως  Α’μάγειρας και από το έτος 2001-2005 ως αρχιμάγειρας (σεφ).

  • Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά.

  • Από το έτος 2006 διατηρεί δική του επιχείρηση στο χώρο της αρτοποιίας

  • Το έτος 2012 ασχολήθηκε με τα κοινά θέτοντας υποψηφιότητα στις εκλογές του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδ/σου με την παράταξη του Ι. Πάππου

Pin It on Pinterest