Σωματείο Οικοδόμων Ρόδου : Κάτω τα χέρια από την απεργία – Όχι στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.

Η Διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων Ρόδου καταγγέλλει την ψήφιση στη Βουλή του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει ασταμάτητα να προωθεί αντεργατικά μέτρα.

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ψήφισε νόμο που ποινικοποιεί τον αγώνα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν το σπίτι τους από τα νύχια των τραπεζιτών και της εφορίας. Το πολυνομοσχέδιο αυτό διευκολύνει τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών, που θα φέρουν νέες επιβαρύνσεις στις πλάτες των εργατικών οικογενειών, νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα και ακόμα πιο άγρια φορολογία.

Το κερασάκι στην αντεργατική θύελλα είναι το ξήλωμα του δικαιώματος στην Απεργία. Αυτός ο σχεδιασμός για το χτύπημα της Απεργίας, των αγώνων των εργαζομένων, διαψεύδει τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης, ότι δήθεν φαίνεται «φως στο τούνελ» και «έξοδος» από τη βαρβαρότητα που ζουν οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους.

Η «δίκαιη» ανάπτυξή τους δεν πρόκειται να μας εξασφαλίσει δουλειά με δικαιώματα, μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τους κόπους μιας ζωής. Δεν εξασφαλίζει τις τεράστιες απώλειες που έχουμε. Δεν εξασφαλίζει επαναφορά του κατώτερου μισθού, των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Δεν εξασφαλίζει κατάργηση των νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ούτε μας προστατεύει από τον μεγάλο κίνδυνο να χάσουμε το σπίτι μας, που έχουμε αποκτήσει με χίλιες δυο στερήσεις και μεγάλες θυσίες.

Μόνο με αποφασιστικούς αγώνες θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα, τις ανάγκες μας για το σήμερα και το αύριο των οικογενειών μας.

Pin It on Pinterest

Share This