Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ρόδου καταδικάζει την κατάσχεση απο τον άνεργο οικοδόμο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΝΕΡΓΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟ ΣΩΤΗΡΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ,ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την προκλητική αυτή πράξη της Διοίκησης του ΙΚΑ, και των πολιτικών προϊσταμένων της, που χρόνια τώρα καταληστεύουν τον ιδρώτα των εργατών και των αυτοαπασχολούμενων της χώρας μας.
Η απειλή κατάσχεσης από το ΙΚΑ προς τον άνεργο οικοδόμο, Σωτήρη Γιαννόπουλο, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων Ρόδου, με πρόσχημα την οφειλή 300 ευρώ για βιοτεχνία που διατηρούσε πριν 26 χρόνια, είναι πρόκληση.
Δεν μπορεί η κυβέρνηση, το ΙΚΑ, να “χαρίζουν” βεβαιωμένες ασφαλιστικές εισφορές εκατομμυρίων ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες να βάζουν στο στόχαστρό τους έναν εργάτη του μόχθου, που παλεύει «με νύχια και με δόντια» να εξασφαλίσει τις στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειάς του.
Αντί να κυνηγάνε έναν μεροκαματιάρη για 300 ευρώ καλά θα κάνουν το ΙΚΑ, το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση:
Να αντιμετωπίσουν τους “μεγαλοκαρχαρίες” που εισφοροδιαφεύγουν.
Να αντιμετωπίσουν το κλέψιμο της ασφάλισης των εργαζομενων. Να προσλάβουν εργαζόμενους στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που υπολειτουργούν.
Καλούμε τους εργαζόμενους, να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα απέναντι στην αντεργατική πολιτική. Να πιστέψουν στη δική τους δύναμη.
Να μην περιμένουν ώσπου να πουν “ήμουνα νιος και γέρασα”. Τώρα πρέπει να ακουστεί η δική μας φωνή.
Με συνέχιση του αγώνα και την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, στις 27 Νοέμβρη. Με τον αγώνα μας μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για να απολαύσουμε τους κόπους μας, να κουμαντάρουμε για λογαριασμό μας τον πλούτο που παράγουμε».
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΥΡΟΥΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Pin It on Pinterest