Σωματεία του νησιού μας μίλησαν για την ακρίβεια, για τον πόλεμο και τις αδικίες σε βάρος των εργαζομένων

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 7/4/2022 ΡΟΔΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ CTS ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ (ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΕ)

ΡΟΔΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες της Ρόδου που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6/4 στην πλατεία Κύπρου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Από τη συγκέντρωση, στείλαμε αγωνιστικό μήνυμα, ενάντια στην ακρίβεια και ενάντια στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό, ο οποίος ήδη πληρώνει ακριβά τις συνέπειες. Ενώσαμε τη φωνή μας με τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που απέργησαν σε όλη τη χώρα.

Διεκδικήσαμε αυξήσεις στους μισθούς με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, δίνοντας απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης για αυξήσεις ψίχουλα με υπουργική απόφαση, στην οποία πλειοδοτούν και οι υπόλοιποι επίδοξοι σωτήρες, o ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Διεκδικήσαμε την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και να μπει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα. Να πάρουν ανάσα τα λαϊκά νοικοκυριά που σήμερα αγωνιούν για το εισόδημα που εξανεμίζεται, τι θα γίνει με τα χρέη που μαζεύονται, για το αν θα έχουν ρεύμα.

Από το βήμα της συγκέντρωσης εκφράστηκαν με ομιλίες τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, των συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των εργαζομένων του Δήμου Ρόδου.

Συνεχίζουμε να συντονίζουμε τον αγώνα μας. Προετοιμαζόμαστε για τις επόμενες κινητοποιήσεις με κορύφωση την πρωτομαγιά.

Ρόδος, 8 Απριλίου 2022

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This