Βόμβα Σνόουντεν: “Εχθρός της ιδιωτικότητας¨” η υπηρεσία DropBox – Η Κοντολίζα Ράις είναι στο ΔΣ της εταιρείας!

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian, ο Έντουαρντ Σνόουντεν, Αμερικανός πρώην πράκτορας, υποστήριξε ότι η ασφαλέστερη επιλογή για την online αποθήκευση αρχείων είναι εκείνες οι υπηρεσίες που κρυπτογραφούν τα δεδομένα προτού καν αυτά φτάσουν στους σέρβερ τους, ενώ χαρακτήρισε την υπηρεσία DropBox «εχθρό της ιδιωτικότητας». 

Ο  Σνόουντεν ανέφερε ότι, με αυτόν τον τρόπο, πλατφόρμες σαν τη Spideroak εγγυώνται τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία του προσωπικού απορρήτου, αφού τα αρχεία αποστέλλονται κρυπτογραφημένα από τις συσκευές των χρηστών.
Έτσι, ακόμη κι αν τα δεδομένα τούς ζητηθούν από τις υπηρεσίες ασφαλείας, είναι τεχνικά αδύνατον να έχουν πρόσβαση σε αυτά χωρίς τη συγκατάθεση του κατόχου τους, ο οποίος είναι ο μόνος που έχει το «κλειδί» κρυπτογράφησης.Ο Σνόουντεν χαρακτήρισε «εχθρό της ιδιωτικότητας» το DropBox, μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες cloud storage, επικαλούμενος το γεγονός ότι η εταιρεία διόρισε στο Δ.Σ. τον περασμένο Απρίλιο την πρώην υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, η οποία είχε ταχθεί υπέρ των νόμων που δίνουν αυξημένες δικαιοδοσίες στις αρχές για την παρακολούθηση του Διαδικτύου.

Πηγή : protothema.gr

Pin It on Pinterest

Share This