Διήμερο συναντήσεων του Δημάρχου Ρόδου με φορείς και επιχειρηματίες της Σμύρνης

Ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, προσκεκλημένος του Δημάρχου Σμύρνης κ. Αζίζ Κοτζαολού, συμμετείχε, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, κ. Σέργιο Αϊβάζη στις εργασίες του συνεδρίου «Λογοτεχνικές Διαδρομές: Ελλάδα-Τουρκία», το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, που περιελάμβανε δράσεις σε Ρόδο, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη με τη συμμετοχή 20 επιφανών και επώνυμων λογοτεχνών από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Στα πλαίσια των συναντήσεων του Δημάρχου με τους ομόλογους του από τον Μητροπολιτικό Δήμο της Σμύρνης και του Δήμου Σεφεριχισάρ, γενέτειρα του Έλληνα ποιητή Γιώργου Σεφέρη, ο κ. Χατζηδιάκος, σε συνεργασία με τον Πρόξενο της Ελλάδας στην Σμύρνη, κ. Θοδωρή Τσακίρη, είχε σειρά επαφών με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Τουρκικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών και Επιμελητηρίων, κ. Λυκούργο Παπαγιαννόπουλο, τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Σμύρνης, καθώς και με επιχειρηματίες του τουρισμού που έχουν καταγωγή από την Ρόδο και τα Ελληνικά νησιά για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απευθείας αεροπορική σύνδεση Ρόδου-Σμύρνης, καθώς και στην ανάπτυξη κοινών τουριστικών πακέτων στον τομέα της κρουαζιέρας. Επιπλέον, εν όψει της τουριστικής έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στην Σμύρνη στις 10-13 Δεκεμβρίου, προτάθηκε από τον Πρόξενο της Ελλάδας και έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο να πραγματοποιηθεί βραδιά Ροδίτικης γαστρονομίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, στην οποία θα προσκληθούν από τον Πρόξενο φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού.

Pin It on Pinterest

Share This