Σκουπίδια, ΦΟ.Δ.Σ.Α., “παχυλες “αναθέσεις… και λουκέτο σε ΕΤΑΙΡ. ΠΡΟ. ΦΥ. ΚΑ

Η πολιτική κοροϊδία  συνεχίζεται αμείωτη!

-Έχουμε ΦΟ.Δ.Σ.Α. ….αλλά τα σκουπίδια  κάνουν” πάρτυ” ……

– Διανύουμε την Αντιπυρική Περίοδο   αλλα…. “λουκέτο” στην ΕΤΑΙΡ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.

– “Παχυλες” αναθέσεις στον  ίδιο λογιστή στις αυτοδιοικητικες εταιρείες που ηγείται ο κ. Χατζημάρκος …. 
και.. ο δήμαρχος Νάξου “λογοκρινεται”! 

Η  κοροϊδία των νησιωτων μας,οι σπαταλες δημοσίου χρήματος, η επένδυση σε επικοινωνιακα τεχνάσματα  και η ανακολουθία μεταξύ δηλώσεων και πράξεων από πρωτευθυνα στελεχη της Τοπικής Αυτοδιοικησης στο Νότιο Αιγαιο
καλά κρατεί…. Συγκεκριμένα :

-Την ώρα που το νησί της Ρόδου πολίτες και τουρίστες έβλεπαν τεράστιους όγκους σκουπιδιών και τη δυσοσμία κατακαλοκαίρο “να κάνει πάρτυ” σε δρόμους και στενά ο Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου ανακοίνωνε…. μελλοντικές δράσεις του Φορέα Διαχειρίσης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ. Δ. Σ. Α.) Νότιου Αιγαίου. Η αποκομιδή των σκουπιδιών  αποτελεί δυσφήμιση και είναι ευθύνη του Δήμου Ρόδου( που συμμετέχει και στο ΦΟ.Δ.Σ.Α… ) και ελπίζουμε να μην δούμε ποτε ξανά τέτοια  κατάσταση ούτε εμείς …ούτε οι τουρίστες!Αν μάλιστα  αγανακτισμενοι πολίτες ή η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου στραφούν με μηνύσεις (σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ) σε όποιον δυσφημιζει το νησί τότε… τα πράγματα λαμβάνουν άλλη  διάσταση…! 
Στο ΦΟ.Δ.Σ Α…. αφενός αναμένουμε ακόμα τα έργα που εξαγγελονται  να υλοποιηθούν κάποτε… και αφετέρου να μάθουμε   τις “διαδικασίες” που θα ακολουθηθουν σε αυτά… διότι :α) Η μειοψηφία της Περιφερειας Ν. Αιγαίου (δηλ. το 47%… )είναι και εκεί αποκλεισμένη  και δεν μπορεί ούτε να ασκήσει εύκολα έλεγχο ούτε να συνδράμει με τις προτάσεις της … και β) λογιστής και στο ΦΟ.Δ.ΣΑ. φέρεται με στοιχεία στο “Διαύγεια ” να έχει επιλέγει πάλι  και να αμοιβεται ” παχυλα”
ο…. ίδιος-“απαραίτητος” λογιστής  που  αμοιβεται…και σε άλλες εταιρείες της αυτοδιοίκησης που εμπλέκεται ο κ. Χατζημάρκος… και που τον είχε  λογιστή στις εταιρείες  στις οποίες απασχολουνταν επαγγελματικά (σύμφωνα με αποκαλύψεις ΜΜΕ που δεν διαψευστηκαν)! 
γ) ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός δέχτηκε – προ ολίγου καιρού – την λογοκρισία και πολιτική  “διαπόμπευση” από τον κ. Χατζημάρκο  επειδή εξέφρασε διαφορετική άποψη για  έργο ΦΟ. Δ. Σ. Α. στο Δήμο του!!! 

-Την ώρα που η φτώχεια και η ανεργία φουντώνει και η τουριστική περίοδο “συρρικνώνεται” θα περίμενε κανείς ότι ζητήματα που θεωρούνταν δρομολογημενα θα  προχωρούσαν όμως συμβαίνει το αντίθετο… ενώ από την 1η Μαΐου έχουμε εισέλθει στην Αντιπυρική περίοδο βλέπουμε επιλογές – τοποθετήσεις 4μηνιτων για την Πυροπροστασια(χωρίς διαδικασία ΑΣΕΠ… ) και…. η ΕΤΑΙΡ. ΠΡΟ. ΦΥΚΑ. να σταματά την λειτουργία της στη Ρόδο και στην Κω και κάποια στελεχη της να είναι εκτός των διαδικασιών…. Είναι θλιβερό, η εταιρεία της αυτοδιοίκησης, που είχε προοπτικές και υπήρχε και η αναγκαιότητα υλοποιήσεις 
 οι οργανωμένων δράσεων της σε όλα τα νησιά του Νότιου Αιγαίου, να έχει αυτή την άσχημη κατάληξη…. Οι υποσχέσεις για λειτουργία και αναβάθμιση της ήταν ψεύτικες  και πήγαν… στο “βροντο”!  Προκαλεί επίσης αγωνία και η καθυστέρηση έλευσης των απαραίτητων εναέριων πυροσβεστικων  μέσων στην περιοχή μας!

Είναι λυπηρό για το Ν. Αιγαίο, την “τουριστική ναυαρχίδα” της χώρας μας, να κινείται σε “αχαρτογραφητα νερά” και δίχως “πυξίδα” ! Είναι κοινωνικά άδικο οι νησιώτες μας να βλέπουν τα προβλήματα τους να αυξάνονται και την ίδια ώρα να πολλαπλασιαζονται τα “ρουσφέτια”, η λασπολογια στους πολιτικούς αντιπάλους και οι σπατάλες από αυτούς που έχουν την ευθύνη διαχείρισης του δημοσίου χρήματος στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου!  

Ας αντιληφθούν ότι οι δημαγωγικες  ανακοινώσεις και οι ανεκπληρωτες υποσχέσεις τους δεν λύνουν τα  προβλήματα αλλά … μεγαλώνουν την κοινωνική οργή και την λαϊκή αγανάκτηση! 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 
Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” – Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ