Σκότωσε και Έλληνες ομογενείς ο Πούτιν στο χωριό Σαρτανά (βίντεο)

Τις πρώτες εικόνες από το χωριό Σαρτάνα της Ουκρανίας όπου έχασαν τη ζωή τους από ρωσικό βομβαρδισμό – σύμφωνα με το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών- 2 Έλληνες ομογενείς, έδωσε στη δημοσιότητα η τηλεόραση του Open.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το υπουργείο εξωτερικών είχε καταδικάσει, μέσω ανακοίνωσης τον βομβαρδισμό που προκάλεσε το θάνατο δυο Ελλήνων αμάχων και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

ΥΠΕΞ: Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας για τους νεκρούς Έλληνες στην Ουκρανία

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τον ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών και τον τραυματισμό έξι στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά στην Ανατολική Ουκρανία λίγη ώρα νωρίτερα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως: «Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».’

Pin It on Pinterest

Share This