Σκληρή απάντηση του Δημάρχου Σύμης προς τον κ. Κρεμαστινό


Απάντηση στο Βουλευτή και Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Δημήτρη Κρεμαστινό έδωσε ο Δήμαρχος Σύμης.

Στην απάντηση ο κ. Παπακαλοδούκας αναφέρει τα εξής :

Κύριε Κρεμαστινέ, Διάβασα την επιστολή σας που απευθύνεται στο πρόσωπό μου αποκαλώντας με από την αρχή έως το τέλος λαϊκιστή και ειλικρινά έχασα τον αριθμό των ατοπημάτων στα οποία υποπέσατε.

Αντιλαμβάνεται κανείς με μια μόνο ανάγνωση ότι κάποιοι από αυτούς που μας κυβερνούν είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας, με επικίνδυνες θέσεις και τοποθετήσεις για την χώρα και την υγεία των συμπολιτών μας.

Προφανώς αγνοείτε το πρόβλημα μας, ότι δηλαδή είμαστε ένα νησί 3.000 μόνιμων κατοίκων με μια αγροτικό και έναν οπλίτη ιατρό. Που σημαίνει ότι σε μια διακομιδή μένουμε χωρίς ιατρικό προσωπικό. Για να μη μιλήσω για τις άδειες και τις ώρες ξεκούρασης που δικαιούνται οι άνθρωποι, ως θνητά όντα..

Όταν αγωνίζομαι να φέρω γιατρούς  στη Σύμη δεν αγωνίζομαι για το φαίνεσθαι. Το φαίνεσθαι αντιπροσωπεύει εσάς που αρέσκεστε στη θέση που βρίσκεστε και τολμάτε ως αντιπρόεδρος της Βουλής να μιλάτε για Ελλάδα δύο ταχυτήτων!!!

Μιλάτε για τηλεϊατρική ελλείψει ιατρών στα νησιά χωρίς να έχετε δημιουργήσει καμία προοπτική, καμία βάση για να στηριχθεί το ουτοπικό σας σχέδιο όλα αυτά τα χρόνια, ως βουλευτής, υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής σήμερα.

Αναφέρεστε ανενδοίαστα στο Σύνταγμα αγνοώντας το άρθρο 101 παρ. 4 περί διοικητικής αποκέντρωσης και τις υποχρεώσεις της πολιτείας απέναντι στην νησιωτικότητα. Οι νομικοί σας σύμβουλοι δεν ξέρουν να σας προφυλάξουν, ώστε να μην εκτίθεστε;

Τολμήσατε από τη θέση που βρίσκεστε να εκστομίσετε ότι τα νησιά δεν χρειάζονται «καλούς» γιατρούς, διότι δεν έχετε να τους πληρώσετε, ούτε και να τους υποχρεώσετε μπορείτε, λόγω «Αντισυναγματικότητας», προτείνοντας τη λύση της τηλεϊατρικής.

Είναι τόσο δύσκολο να βρείτε τρεις Γενικούς Ιατρούς, έναν οδηγό ασθενοφόρου, έναν ακτινολόγο και μια καθαρίστρια στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας για τους 3000 μόνιμους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες της;

Στο παρελθόν είχατε κατηγορήσει ως λαϊκιστές όσους βουλευτές δεν δέχθηκαν να κάνουν χρήση βουλευτικού αυτοκινήτου. Γιατί θέλετε λοιπόν βουλευτικό αυτοκίνητο, όταν τα λεφτά δεν φτάνουν για τους γιατρούς στα νησιά;

Εσείς να έχετε «σοφέρ» κι εμείς να μην έχουμε οδηγό ασθενοφόρου;

Εξ αποστάσεως υγεία στα νησιά χωρίς προσωπικό, πώς να μπορέσει να υποστηριχθεί το επιστημονικής φαντασίας σχέδιο σας;

Αλήθεια στο ιατρείο σας σάς επισκέπτονται μέσω Skype; Οι πελάτες σας σάς πλήρωναν χρησιμοποιώντας «bitcoin»;

Επί της ουσίας : Δεν απαίτησα να έρθουν οι καθηγητές πανεπιστημίων της ιατρικής. Είπα να έρθουν ειδικευμένοι γιατροί. Σταματήστε λοιπόν να εγείρετε εμπόδια και να λαϊκίζετε μιλώντας για άλλους λαϊκιστές.

Λαϊκιστής δεν είναι αυτός που αγωνίζεται για τα αυτονόητα που εσείς αντιμετωπίζετε με ύβρεις και χλευασμό.

Ζητούμε από την Δημοκρατική Συμπαράταξη να πάρει θέση επ’ αυτού και να ξεκαθαρίσει την στάση της αν το περιεχόμενο της επιστολής σας συνάδει με την επίσημη γραμμή του κόμματος σας.

Εν κατακλείδι αφήστε τους νέους να ονειρεύονται και να απαιτούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με έμψυχο υλικό. Η τηλεϊατρική λειτουργεί συνεπικουρικά, όταν υπάρχει ένα στοιχειωδώς επαρκές προσωπικό, για να την εφαρμόσει.

Θέλουμε υγεία δια ζώσης! Φτιάξτε δομές εξωτερικού, επανδρώστε τα ιατρεία μας και μετά μιλάμε για τηλεϊατρική» καταλήγει η ανακοίνωση του Δημάρχου Σύμης.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια