Ο μικροσκοπικός μαχητής που άντεξε την αποτρόπαια ανθρώπινη αγριότητα

Είναι τέτοιες οι εικόνες το εικονιζόμενου Tuffy που κακοποιήθηκε με αποτρόπαιο τρόπο από την οικογένειά του, που δυσκολεύεται να βρει κανείς λέξεις για να περιγράψει τόσο αυτά που υπέστη το άτυχο σκυλί όσο και τους ανθρώπους που του τα έκαναν.

Ο μικροσκοπικός Tuffy σε ηλικία μόλις έξι εβδομάδων βρέθηκε μια ανάσα από τον θάνατο όταν ο ιδιοκτήτης του εξοργίστηκε επειδή του μάσησε το κινητό. Σύμφωνα με τη Mirror, τον έκαψε με καυτό νερό και στη συνέχεια τον πέταξε από τον 4ο όροφο.

Μέσα στην απίστευτη αγριότητα που βίωσε, ο Tuffy είχε άγιο, ή μάλλον αγία: ήταν η 30χρονη Yan Yingying που τον βρήκε πεταμένο στο πεζοδρόμιο στην πόλη Chengdu της Κίνας. Η γυναίκα τον μετέφερε αμέσως στον κτηνίατρο και προθυμοποιήθηκε να πληρώσει για τη θεραπεία του.

Τα τραύματα του όμως ήταν τόσο σοβαρά που δεν μπορούσε να αναρρώσει κι έτσι η Yan απευθύνθηκε στην μη κερδοσκοπική οργάνωση Animals Asia- που κανονικά ασχολείται με τη διάσωση αρκούδων.

Εκεί ο Tuffy δέχθηκε μοσχεύματα δέρματος για να αντιμετωπιστούν τα φρικτά εγκαύματά του- που κάλυπταν το 60% του μικροσκοπικού σώματός του. Είχε παραμορφωθεί σε τέτοιο βαθμό που κοιμόταν με τα μάτια του ανοιχτά- τα βλέφαρά του δεν έκλειναν.

«Ως κτηνίατρος είσαι εκτεθειμένος σε περιπτώσεις κακοποίησης και παραμέλησης ζώων, είναι κάτι που δεν συνηθίζεις ποτέ, απλώς παύει να σε σοκάρει με τον ίδιο τρόπο», λέει η κτηνίατρος Emily Drayton.

«Μαθαίνεις να βάζεις τα συναισθήματά σου στην άκρη και να επικεντρώνεσαι σε όσα πρέπει να κάνεις για να βοηθήσεις. Αλλά όταν είδα τον Tuffy, όλα αυτά διαλύθηκαν. Ήμουν σοκαρισμένη, αρρώστησα μέχρι τα βάθη της καρδιάς μου. Δεν μπορούσα να σταματήσω τα δάκρυά μου, δεν είχα ξαναδεί ποτέ ζώο να υποφέρει σε τέτοιο βαθμό».

«Η πρώτη ευγενής κίνηση ήταν αυτή της κ.Yan. Εκείνη είδε τον Tuffy πεταμένο στο πλάι του κτηρίου, καμένο και ακίνητο. Το θέαμα πρέπει να ήταν τρομακτικό, είμαι σίγουρη πως πολλοί άνθρωποι προσπέρασαν το σκυλί κι έκαναν πως δεν έβλεπαν. Εκείνη όμως δεν έκανε το ίδιο. Πήγε τον Tuffy στον κτηνίατρο και πλήρωσε για τη θεραπεία του. Αυτό του έσωσε τη ζωή».

Ο Tuffy πέρασε μήνες ανάρρωσης καλυμμένος με επιδέσμους και τακτική χορήγηση παυσίπονων.

Εξειδικευμένος κτηνίατρος από το Χονγκ Κονγκ χρειάστηκε να ταξιδέψει στην Κίνα για να «ξεκολλήσει» τα πόδια και τα μάτια του άτυχου σκύλου, που είχαν «κολλήσει».

Σήμερα, μήνες αργότερα, έχει βρει καινούριο σπίτι: ζει βέβαια με τη Yan, τη γυναίκα που τον έσωσε από βέβαιο θάνατο.

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν τη φροντίδα του τον ονόμασαν Tuffy επειδή «ένα ‘σκληρό’ κουτάβι χρειάζεται ένα ‘σκληρό’ όνομα».

«Ο Tuffy έχει περισσότερο πάθος για τη ζωή από κάθε ζώο ή άνθρωπο που ξέρω», τόνισε η Jill Robinson.

«Τίποτα δεν τον ρίχνει. Είναι ζωηρός και όλο παίζει. Το να λες πως ο Tuffy είναι μαχητής είναι και λίγο».

skulaki2 skulaki3 skulaki6 skulaki7 skulaki5 skulaki4 skulaki1

Pin It on Pinterest

Share This