Ο τελευταίος επιζώντας σκύλος της 11ης Σεπτεμβρίου – Έσωζε ζωές, τώρα βοηθά παιδιά με ειδικές ανάγκες

Τα σημάδια είχαν μείνει ανεξίτηλα στην ψυχή της Μπρίτανι και τώρα, 13 χρόνια μετά ήταν η πρώτη φορά που επέστρεψε στον… τόπο του εγκλήματος. Η σκυλίτσα ήταν μέλος της ομάδας των σκύλων-διασωστών που εντόπιζαν ανθρώπους στα συντρίμμια μετά την τρομοκρατική ενέργεια στους Δίδυμους Πύργους των ΗΠΑ την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Μαζί με το αφεντικό της, την Ντενίς Κόρλις, έφυγαν από τη Νέα Υόρκη μετά το τέλος της τραγωδίας και αφού η Μπρίτανι είχε επιτελέσει το έργο της σώζοντας αρκετούς ανθρώπους. Η «μαύρη» 13η επέτειος του γεγονότος τις βρήκε και τις δύο να γυρνάνε για πρώτη φορά στην πόλη και στο World Trade Center, όπου ταξίδεψαν από το Τέξας. Η Μπρίτανι είναι η τελευταία επιζώσα σκυλίτσα από την ομάδα των 300 σκυλιών που εντόπιζε αγνοούμενους στα απομεινάρια της τραγωδίας, δουλεύοντας τότε επί 12 ώρες κάθε μέρα και για πολλές ημέρες. «Με το που γυρίσαμε ένιωσα την ανάσα μου να κόβεται και είδα ότι και η Μπρίτανι αντιδρούσε περίεργα. Παρόλο που πλέον, η πόλη μοιάζει τόσο ήρεμη, δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα βιώσαμε τότε», λέει η Ντενίς.

Πάντως, οι μνήμες ξυπνούν και όπως αναφέρει η ιδιοκτήτρια της ούτε η Μπρίτανι έχει ξεχάσει. Παρότι έχει… πάρει σύνταξη ως σκύλος-διασώστης από τα εννιά της χρόνια και σήμερα είναι αισίως 15 ετών. Πλέον, το γκόλντεν ριτρίβερ επιτελεί άλλο έργο, πιο ακίνδυνο, αλλά εξίσου σημαντικό, αφού βοηθά παιδιά με ειδικές ανάγκες να διαβάζουν σε δημοτικό σχολείο του Τέξας. Βέβαια, με την επιστροφή της συνάντησε ανθρώπους τους οποίους είχε συντροφεύσει τότε στο δύσκολο έργο τους, οι οποίοι την υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά. Είναι άλλωστε, ο τελευταίος σκύλος που απέμεινε απ’ όσους τους βοήθησαν τότε.

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest