Ο Ροδίτης μαθητής ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ μας κάνει και πάλι περήφανους !

Ο Ροδίτης μαθητής ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
μας κάνει και πάλι περήφανους

NEA ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ 55η ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
ΙΜΟ 2014 στο Κέηπ Τάουν της Νότιας Αφρικής
Διεξήχθη, στο Cape Town της Νότιας Αφρικής, από τις 3 έως 13 Ιουλίου 2014 η 55η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Μαθηματικών με συμμετοχή 560 μαθητών από 106 χώρες από όλο τον κόσμο.
Στον διαγωνισμό αυτό η Ελλάδα συμμετείχε με εξαμελή ομάδα και σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την επιτροπή των αγώνων κατέλαβε την 41η θέση μεταξύ των 106 χωρών.
Ειδικότερα ο Ροδίτης μαθητής μας ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, του Κωνσταντίνου και της Ελένης, μαθητής της Γ΄ Λυκείου του Ροδίων Παιδεία, διακρίθηκε σ’ αυτούς τους αγώνες κατακτώντας ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ.

Η διάκριση αυτή, σε συνδυασμό με το Χρυσό Μετάλλιο που κέρδισε πρόσφατα στην 31η Βαλκανική Ολυμπιάδα, που έγινε στο Πλέβεν της Βουλγαρίας από 2/5 – 7/5 είναι η επιβεβαίωση της άριστης κατάρτισης του μαθητή μας.

Μετά από αυτά και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ κατατάσσεται στην 20η θέση HALL OF FAME όλων των εποχών, ανάμεσα στους Έλληνες μαθητές που συμμετείχαν σε Διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ είναι ο πρώτος Δωδεκανήσιος που είχε συμμετοχή σε τρείς συνεχόμενες Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Μαθηματικών στις οποίες πέτυχε διάκριση καθώς και ο πρώτος που συμμετέχει στις Εθνικές Ομάδες Μαθηματικών για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, ήδη από μαθητής Γυμνασίου.

Έτσι επάξια συνεχίζει την παράδοση των διακρίσεων που ξεκίνησαν η Θεοδώρα Μπουρνή και ο Γιάννης Αναπολιτάνος.

Αναλυτικότερα στο διάστημα 2011-2014 ο Ροδίτης μαθητής κατέκτησε

σε Διεθνές Επίπεδο
τρείς Ολυμπιακές διακρίσεις (δύο χάλκινα μετάλλια και μια εύφημη μνεία)
τρείς βαλκανικές διακρίσεις (ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια)
δύο μεσογειακές διακρίσεις (δύο χάλκινα μετάλλια), ενώ εκκρεμεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της μεσογειάδας 2014

σε Πανελλήνιο Επίπεδο
τέσσερεις Πανελλήνιες διακρίσεις στην Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» (ένα χρυσό, δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ σαν μαθητής Λυκείου, κατακτώντας την ΠΡΩΤΗ θέση στον αντίστοιχο Πανελλήνιο διαγωνισμό ΦΥΣΙΚΗΣ έγινε ο πρώτος Δωδεκανήσιος μαθητής μας που είχε δικαίωμα συμμετοχής την ίδια χρονιά σε ΔΥΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ (Φυσικής στο Καζακστάν και Μαθηματικών στη Νότιο Αφρική).
Η χρονική όμως επικάλυψη των διαγωνισμών αυτών του στέρησε το σημαντικό δικαίωμα συμμετοχής και στους δύο. Αναγκάστηκε να επιλέξει τον ένα εκ των δύο, που ήταν η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΜΟ 2014 στο Κέηπ Τάουν.

Συγχαίρουμε τον Ροδίτη μαθητή μας για αυτή του την επιτυχία και του ευχόμαστε να έχει στο μέλλον παρόμοιες επιτυχίες και σαν φοιτητής που μας κάνουν όλους περήφανους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Ο Πρόεδρος Σωτηράκης Αναστάσιος
Ο Αντιπρόεδρος Μπουρνής Αποστόλης
Ο Γενικός Γραμματέας Γαμβρέλλης Αργύρης
Η Ειδική Γραμματέας Καπόγλη Δήμητρα
Ο Ταμίας Σεϊτης Βασίλης
Τα Μέλη Αρνικίου Δημήτρης – Μαλλιάκας Κωνσταντίνος

Η Ελεγκτική Επιτροπή
Καρασμάνογλου Αχιλλέας – Καραβόλιας Μιχάλης – Σμαριανάκης Μιχάλης

Pin It on Pinterest