Ινδία: Γιατροί αφαίρεσαν από γυναίκα σκελετό εμβρύου 36 χρόνια μετά την εγκυμοσύνη (pic)

Σε μια συνταρακτική αποκάλυψη προχώρησαν οι γιατροί που εγχείρισαν μια 60χρονη γυναίκα στο Νέο Δελχί.
Η γυναίκα υπέφερε από χρόνιους πόνους στο στομάχι με τους γιατρούς να ανακαλύπτουν ότι αυτοί προέρχονταν από τον… σκελετό ενός εμβρύου!
Όπως προέκυψε πριν από 36 χρόνια, σε ηλικία 24 ετών, η ασθενής είχε μείνει έγκυος αλλά απέβαλε επειδή το έμβρυο αναπτυσσόταν εκτός της μήτρας.
Η τότε 24χρονη είχε φοβηθεί να υποβληθεί σε εγχείριση προκειμένου να αφαιρεθεί το έμβρυο και αντίθετα αναζήτησε ανακούφιση από τους πόνους σε μια τοπική κλινική.
Ο πόνος άρχισε σταδιακά να υποχωρεί, μεχρί που επανήλθε δριμύτερος πριν από λίγο διάστημα.
Η αρχική εκτίμηση των γιατρών, που δεν γνώριζαν το παρελθόν της 60χρονης, ήταν ότι επρόκειτο για όγκο αλλά η αξονική τομογραφία έδειξε ότι η αιτία ήταν τελείως διαφορετική.
«Μόλις είδαμε τα αποτελέσματα η πρώτη μας αντίδραση ήταν “και τώρα τι κάνουμε με αυτό;”. Είδαμε έναν σκελετό μέσα σε έναν ασβεστοποιημένο αμνιακό σάκο. Μια 60χρονη με ένα έμβρυο στην κοιλιά της για 36 χρόνια είναι ένα ιατρικό θαύμα» δήλωσε ένας εκ των θεραπόντων ιατρών.
Η βιβλιογραφία αναφέρει μόνο ένα ανάλογο περιστατικό στο Βέλγιο με μια γυναίκα να έχει υπολλείμματα εμβρύου 18χρόνια μετά από αποτυχημένη εξωμήτρια κύηση.
 

Pin It on Pinterest