Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Υψηλάντη για την υγεία στη Νότια Ρόδο

Πρόκληση και εμπαιγμό χαρακτηρίζουμε την ΑΝΑΦΟΡΑ του βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Υψηλάντη, σύμφωνα με την οποία ζητά την επαναλειτουργία του αγροτικού ιατρείου και την προκήρυξη θέσης αγροτικού ιατρού στην Δημοτική Ενότητα Ασκληπιείου. Υιοθετώντας επικοινωνιακές και παλαιοκομματικές τακτικές ο κ. Υψηλάντης, επισκέφθηκε το Ασκληπειό στο πανηγύρι της 15 Αυγούστου για να ενημερώσει τους κατοίκους δια μικροφώνου σχετικά με την ΑΝΑΦΟΡΑ του και το ενδιαφέρον του για το χωριό.
Ποιος είναι όμως ο κ. Υψηλάντης και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί; Ο κ. Υψηλάντης είναι ο εκ δεξιών καθήμενος του κ. Σαμαρά, στον σκληρό πυρήνα του, και από τους βουλευτές που ψήφισε όλα τα μνημονιακά μέτρα που έχουν γονατίσει τον Ελληνικό λαό για να σώσουν τις τράπεζες και τους δανειστές, και μέρα με τη μέρα του αφαιρούν τις ελάχιστες παροχές πρόνοιας, υγείας και παιδείας που του έχουν απομείνει. Πρόσφατα ψήφισε χαριστική προς τους ξενοδόχους διάταξη σύμφωνα με την οποία «……. Τυχόν βεβαιωθέντα πρόστιμα παραγράφονται και τυχόν καταβληθέντα δεν αναζητούνται».
Είναι ακόμα νωπές οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Νότιας Ρόδου που εισέπραξαν αόριστες υποσχέσεις, αλλά και η από 15/04/2014 ΕΡΩΤΗΣΗ του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γάκη που αντί για ουσιαστική απάντηση στα κρίσιμα ερωτήματα που έθεσε και τα οποία είναι:
1. Γιατί παραμένουν υποστελεχωμένες οι δομές υπηρεσιών Υγείας στη Νότια Ρόδο;
2. Πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εύρυθμης λειτουργίας του ΠΠΙ. Γενναδίου; Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην πρόληψη του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού  προσωπικού στο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου για την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού και τον κανονισμό λειτουργίας του ΠΠΙ Γενναδίου σε όλη τη διάρκεια του έτους;
3. Τι προβλέπει τα οργανόγραμμα του ΕΚΑΒ για τις έδρες στάθμευσης των ασθενοφόρων στη Νότια Ρόδο, στη δυτική πλευρά και στην ορεινή περιοχή; Πως θα καλυφθούν οι προαναφερθείσες ανάγκες στη διακομιδή ασθενών; Θα λειτουργήσει μονάδα του ΕΚΑΒ πλήρως εξοπλισμένη και κατάλληλα στελεχωμένη στη Ν. Ρόδο σε μόνιμη βάση και σε 24ωρη λειτουργία;
4. Πώς διασφαλίζονται οι συνταγματικές και οι ευρωπαϊκές πρόνοιες για τις νησιωτικές περιοχές και την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας των κατοίκων και των τουριστών;
για όλα τα παραπάνω έλαβε ως απάντηση πως η κυβέρνηση θεσμοθέτησε κίνητρα για τους γιατρούς, αλλά οι γιατροί δεν έρχονται και «……πιστεύει στο μέλλον ότι θα δούμε μια καλύτερη κατάσταση σε περιοχές σαν τη δική σας» όπως χαρακτηριστικά καταλήγει.
Απαντώντας λοιπόν στον κ. Υψηλάντη του λέμε πως είναι καλοδεχούμενος ο γιατρός στο Ασκληπειό και σε οποιοδήποτε χωριό της Ρόδου, δεν είναι καλοδεχούμενες όμως οι υποσχέσεις, όσο είναι προφανές πως δεν είναι στα πλαίσια κάποιου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των σοβαρών χρόνιων ελλείψεων που παρατηρούνται για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας των κατοίκων της Νότιας Ρόδου, αλλά είναι αποσπασματικές και εξυπηρετούν τα ψηφοθηρικά του συμφέροντα. Ο κ. Υψηλάντης γνωρίζει πολύ καλά, πως ο γυμνός από εξοπλισμό χώρος λίγων τετραγωνικών μέτρων που κατονομάζεται Ιατρείο Ασκληπειού δεν πρόκειται να έχει γιατρό, κι αν ακόμα συμβεί θα είναι ένας αγροτικός ειδικευόμενος γιατρός που δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει έκτακτα περιστατικά καθ’ όλο το 24ωρο της μέρας. Περιμένουμε λοιπόν από τον κ. Υψηλάντη μιας και ως κυβερνητικός βουλευτής γνωρίζει καλύτερα από εμάς τι θέλει και τι μπορεί η κυβέρνηση του να πράξει σχετικά με την ΥΓΕΙΑ, να πραγματοποιήσει το σχεδιασμό του για τη Νότια Ρόδο.
Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ρόδου δεν συμμερίζεται την τακτική των προθύμων του κ. Σαμαρά και της σκληρής ακροδεξιάς κυβέρνησης του, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων των χωριών μας που ζητούν τα ελάχιστα και τα αυτονόητα και αγωνίζονται για :
Μόνιμο ιατρικό προσωπικό των βασικών ειδικοτήτων στο ιατρείο Γενναδίου και μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό.
24ωρη λειτουργία του ιατρείου Γενναδίου και για όλο τον χρόνο
ΕΚΑΒ μόνιμα στο Γεννάδι,
Μόνιμους γιατρούς στα ιατρεία της Απολακκιάς, της Κατταβιάς και του Ασκληπειού,
Όσοι αγροτικοί γιατροί έρχονται, να αποτελούν βοηθητικό προσωπικό και όχι το κυρίως.»
Οι κάτοικοι της Ν. Ρόδου απαιτούν την μεταμόρφωση του υποστελεχωμένου και αδύναμου από κάθε άποψη Κ.Υ. Γενναδιού σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο γιατί ……..όλα τα άλλα είναι για τα πανηγύρια.
Τέλος επισημαίνουμε ότι η πολιτική πρέπει να ασκείται με μετριοφροσύνη και σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα άσκησης της. Οι φιέστες και οι φιοριτούρες γίνονται από αυτούς που δεν έχουν να πουν τίποτα.
Το Γραφείο Τύπου.

Pin It on Pinterest