“Το Αφεντικό Τρελάθηκε! Τιμή Ευκαιρίας 17,46 € το μέτρο στην Παραλία Αφάντου!”

Ανακοινώθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ οι προσφορές για τα δύο ακίνητα που έβγαλε στο σφυρί στην Περιοχή Αφάντου, Γκολφ και Φωνή της Αμερικής. Αυτό που διαβάσαμε είναι πέρα από κάθε νοσηρή φαντασία, είναι πέρα και από αυτό που εμείς ονομάζαμε ξεπούλημα. Είναι απλά χάρισμα!!! Χαρίζουν μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού μας και της Μεσογείου και προσφέρουν αποκλειστική πρόσβαση στην παραλία, εγκεκριμένους όρους δόμησης, τη δυνατότητα να χτίσουν ό, τι θέλουν και φυσικά ένα από τα καλύτερα γήπεδα γκολφ. Όλα αυτά στην εξευτελιστικότατη τιμή των 17,46 € το μέτρο!(26,9 εκ. € για 1.540 στρ.) Με τέτοια τιμή δεν αγοράζεις ούτε βοσκότοπο! Αυτή είναι λοιπόν η ανάπτυξη τους, το ξεπούλημα της περιουσίας του Δημοσίου, το ξεπούλημα του νησιού! Αν πουλάνε σε αυτή την τιμή τα Αφάντου σε τι τιμή θα πουλήσουν τα 60.000 στρέμματα που έχουν βγάλει στο σφυρί στο νησί της Ρόδου;

Ακόμα εφιαλτικότερο γίνεται αυτό που ζούμε αν αναλογιστούμε ότι ακόμα και αυτά τα χρήματα ο επενδυτής δεν θα τα βάλει από τη τσέπη του, αλλά θα είναι δάνειο μέσω χρηματοδότησης από ελληνική τράπεζα, η οποία ανακεφαλαιοποιήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού! Φυσικά οποιοδήποτε κι αν ήταν το τίμημα δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα χρήματα θα πήγαιναν στη μαύρη τρύπα του χρέους, ενώ ο τόπος θα στερείτο βασικούς πόρους πραγματικής ανάπτυξης.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη για τ’ Αφάντου αποτελεί ψηφίδα στο παζλ της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Ρόδου, όπως έχουμε καταγγείλει με παρεμβάσεις μας σε κοινοβουλευτικό και κομματικό επίπεδο. Ο διαγωνισμός, που έγινε κατά την κυβέρνηση στο όνομα της «ανάπτυξης», παραμελεί παντελώς τόσο τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών για το μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής, όσο και τον οικονομικό ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίζει το γκολφ Αφάντου στον τουρισμό της Ρόδου.

Είναι αποτέλεσμα της ιδεολογικής εμμονής των πολιτικών δυνάμεων που εφαρμόζουν τα μνημόνια η λογική του ΤΑΙΠΕΔ, που προκρίνει ως προτεραιότητα τη δημοσιονομική εξυγίανση μέσα από την άκρατη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Οι ιδιωτικοποιήσεις των ακινήτων στη Ρόδο δεν γίνονται με τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών και ούτε λειτουργούν προς το συμφέρον της τουριστικής οικονομίας των εν λόγω περιοχών.

Αυτό το ξεπούλημα δεν πρέπει να περάσει, καλούμε όλουςτους πολίτες να αντιδράσουν. Καλούμε όλους τους φορείς να πάρουν θέση τώρα!

Η ανάπτυξη του νησιού πρέπει να γίνει προς όφελος των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των ανέργων και όχι προς όφελος των αρπακτικών που περιτριγυρίζουν το νησί μας!

Το Γραφείο Τύπου.

Pin It on Pinterest