Πως κατάντησε η Δύση την Συρία – Μια άλλοτε ευημερούσα χώρα – Μια οικογένεια εξομολογείται το πριν και το… μετά [φωτο]

Εικόνες που δείχνουν τη ζωντανή καθημερινότητα στο Χαλέπι της Συρίας πριν ισοπεδωθούν όλα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω μιας οικογένειας Σύρων, η οποία μετανάστευσε στην Αυστραλία.

Με συνήθειες που παραπέμπουν στο Δυτικό πολιτισμό, με καθημερινότητα, η οποία δεν είχε να ζηλέψει το παραμικρό από τις χώρες του κόσμου που λειτουργούν κάτω από ειρηνική αρμονία, μια οικογένεια Σύρων αναπολεί την χαμένη πατρίδα της.

Ο 37χρονος Τζόνι Μπελούν, η 32χρονη σύζυγός του Κάρολ και τα δύο τους παιδιά ηλικίας 12 και 8 ετών, αναγκάστηκαν να αφήσουν το σπίτι τους και την περιουσία τους πριν από τρία χρόνια όταν αυτό βομβαρδίστηκε στην μεγαλύτερη πόλη της Συρίας. Ο Σύριος επιχειρηματίας μάλιστα είδε την επιχείρησή του με τζίρο σχεδόν 1 εκ. δολαρίων, να καταστρέφεται μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Η οικογένεια του Μπελούν ζούσε μια φυσιολογική ζωή, όταν οι τζιχαντιστές άρχισαν να ισοπεδώνουν τα πάντα στο Χαλέπι. Η Κάρολ μάλιστα εξακολουθεί να ανεβάζει στα social media φωτογραφίες, οι οποίες συγκρίνουν το 2011 με τος 2015 και η πλέον χαρακτηριστικη είναι η εικόνα ενός ναού, ο οποίος χτίστηκε το 1873.

Σε μια άλλη φωτογραφία, απεικονίζονται τα δύο παιδιά της οικογένειας στο εστιατόριο ενός εμπορικού κέντρου, το οποίο πλέον έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Pin It on Pinterest

Share This