Εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους που χάθηκε από τα ραντάρ της Κύπρου

Στη θαλάσσια περιοχή 40 ναυτικά μίλια μακριά από τη Λάρνακα εντοπίστηκαν γύρω στις 10 το βράδυ συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ, λίγες ώρες νωρίτερα στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

To Newsit.com.cy αναφέρει στο ρεπορτάζ του:

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος εντοπίστηκε από το πλοίο Spirit of Piraeus, το οποίο έσπευσε στην περιοχή για βοήθεια.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Πάφου με προορισμό την πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυττό.

Σε ύψος 9.000 ποδών έκανε απότομη επαναστροφή.

Όταν ο πιλότος κλήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, να αναφέρει αν έχει πρόβλημα ή για τους λόγους της επαναστροφής, απάντησε ότι είχε κάποιο πολύ μικρό πρόβλημα, το οποίο όμως ήταν αντιμετωπίσιμο.

Ωστόσο σχεδόν άμεσα το αεροσκάφος έχοντας χάσει ύψος, πετώντας στα 6500 πόδια ύψος ξαφνικά χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Το μοιραίο αεροσκάφος ανήκει σε γνωστή εκπαιδευτική σχολή πιλότων της Πάφου.

Σε αυτό επέβαινε ως πιλότος ο εκπαιδευτής της σχολής, Αυγουστίνος Αυγουστίνου και ένας ξένος υπήκοος, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Λιβανέζο.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή που χάθηκε το σήμα του αεροσκάφους από τα ραντάρ, συμπίπτει με την νότια πλευρά της ζώνης που δέσμευσε η Τουρκία για τις παράνομες έρευνες, ωστόσο την ώρα του συμβάντος η τουρκική ομάδα σκαφών βρισκόταν σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο (20 ναυτικών μιλίων περίπου).

Στις έρευνες διάσωσης σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας συμμετείχε και το Ισραήλ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μόλις χάθηκε το αεροσκάφος από τα ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας, ενημερώθηκε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο οργάνωσε την επιχείρηση στην οποία έλαβαν μέρος αεροναυτικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας, μεταξύ των δύο χωρών.

Pin It on Pinterest