Συνοδεία τουρκικών μαχητικών ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και η Ολλανδή ομόλογός του πέταξαν στην Χίο!

Σε μια πρωτοφανή πρόκληση προχώρησε η ΤΗΚ όταν τουρκικά μαχητικά έφτασαν πολύ κοντά στο αεροσκάφος που μετέφερε τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και την Ολλανδέζα ομόλογό του Jeanine Hennis-Plasschaert αλλά και τον υπουργό Μετανάστευσης της Ολλανδίας Klaas Dijkhoff και επιχείρησαν να παρεμποδίουν την πορεία του προς την Χίο.
Την παραδοχή του συμβάντος την έκανε χθες σε τηλεοπτικό δίαυλο κατά την διάρκεια εκπομπής ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι η Ολλανδή ΥΠΑΜ σοκαρίστηκε με ότι είδε καθώς έγινε αυτόπτης μάρτυρας της παρενόχλησης από τα τουρκικά F-16 τα οποία αναχαίτισαν μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
H τουρκική πρόκληση δνε έγινε τυχαία καθώς αποσκοπούσε να δοθεί μήνυμα στους Ολλανδούς υπουργούς, συγκυριαρχίας στο Αιγαίο και ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει τα 10 ναυτικά μίλια.
Ο ίδιος ο ΥΕΘΑ υπογράμμισε ότι «αν (οι υπουργοί άλλων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ) δεν το δουν, δεν καταλαβαίνουν αυτό που κατ’ επανάληψη τους λέμε για παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας, καθώς έχουν την εντύπωση ότι τους λέμε υπερβολικές ιστορίες τώρα όμως η Ολλανδέζα υπουργός έχει πλέον προσωπική άποψη από τα πεπραγμένα των Τούρκων και τι συμβαίνει καθημερινά στο Αιγαίο»
Για το ζήτημα των προσφύγων πρόσθεσε επίσης ότι οι υπουργοί «είδαν ποιοι διακινούν πρόσφυγες και μετανάστες» και κατέστησε απολύτως σαφές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ασκεί κοινές περιπολίες με την Τουρκία.
«Αν θέλουν να κάνουν περιπολίες στα εξωτερικά σύνορα, δηλαδή στα δικά τους χωρικά ύδατα, ας έλθουν να τις κάνουν»
Σημειώνεται ότι οι δύο Ολλανδοί υπουργοί πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και επισκέφθηκαν το Φαρμακονήσι, τη Χίο και το Αγαθονήσι.
Στη Χίο επισκέφθηκαν το σημείο υποδοχής (hot spot) και καταγραφής των προσφύγων, στο Φαρμακονήσι πραγματοποιήθηκε η βασική ενημέρωση από τον επικεφαλής του φυλακίου, ενώ στο Αγαθονήσι συναντήθηκαν με τις τοπικές αρχές.

Pin It on Pinterest

Share This