Στέφανος Δράκος: “Είμαι εδώ, θα παραμείνω εδώ και θα λέω πάντα την αλήθεια” – Συνέντευξη

Ο Στέφανος Δράκος μιλάει για την επιλογή του να πολιτευτεί με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και να δώσει τη δική του “μάχη” ώστε να μπορέσει να εκπροσωπήσει τους Δωδεκανησίους μέσα από το κοινοβούλιο. Αναφέρει ότι η Ν.Δ. εγγυάται  το αύριο και ότι με σχεδιασμένο και εφαρμόσιμο αναπτυξιακό πρόγραμμα , θα επέλθει  ανάκαμψη στη χώρα.

Οι πολίτες έχουν δίκιο, αλλά άλλος δρόμος, ειλικρινής, δεν υπάρχει.

αναφέρει ο κ. Δράκος και δεσμεύεται ότι θα είναι πάντα παρών για τους πολίτες , λέγοντας τους μόνο αλήθειες. 

Συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσου Στέφανου Δράκου, στην Ανδριάνα Κυπραίου για το Rodosreport.

Υποψήφιος με τη Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα. Τι έπαιξε ρόλο στο να λάβετε αυτή την απόφαση;

«Αποφάσισα να πολιτευτώ με τη Νέα Δημοκρατία, διότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται το αύριο των Ελλήνων πολιτών, με εχέγγυα τη σταθερότητα και την ανάπτυξη. Η Νέα Δημοκρατία λέει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό και παλεύει για ένα καλύτερο αύριο με προοπτική. Προσωπικά αποφάσισα να πολιτευτώ και να θέσω εαυτό στην κρίση του Δωδεκανησιακού λαού σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, γνωρίζοντας όμως, τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες κάτω από τις οποίες καλούμε να το πράξω. Πολιτεύομαι έχοντας πλήρη γνώση και αντίληψη αυτής της επιλογής και το πράττω προκειμένου όλοι μαζί, ενωμένοι και με πίστη, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Δωδεκανήσου. Η απόφαση αυτή αφορά καθαρά και ξεκάθαρα στη διάθεσή μου για προσφορά στον τόπο μου και στον συνάνθρωπό μου».

Γνωρίζοντας τα προβλήματα της Ρόδου ως δημοτικός σύμβουλος, ποια θα είναι τα ζητήματα που θα θέσετε άμεσα στη βουλή  αν εκλεγείτε, όχι μόνο για το νησί μας αλλά και για τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα;

«Η ερώτησή σας είναι εύλογη και λογική. Ναι, γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα των νησιών της Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα της Ρόδου, την οποία και υπηρετώ – όπως πολύ σωστά είπατε – από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Παρόλα αυτά, καθημερινά ενημερώνομαι και μαθαίνω και κάτι παραπάνω. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει και καταδεικνύει ότι τα προβλήματα των νησιών μας είναι πολλά και διαχρονικά παραμένουν ανεπίλυτα. Επομένως, εάν σας έλεγε, εάν ξεχώριζα, ορισμένα απ’ αυτά θα αδικούσα όλα αυτά που πρέπει να γίνουν και πρέπει να τεθούν σε σειρά άμεσης προτεραιότητας. Ενδεικτικά μπορώ να σας πω ότι έχουμε να παλέψουμε για μεγάλα ζητήματα, όπως η αποκατάσταση της σύνδεσης των νησιών, η αναβάθμιση των δομών υγείας, του πανεπιστημιακού ιδρύματος, καθώς και μία σειρά από θέματα που αφορούν τοπικά το κάθε χωριό ή την κάθε υπηρεσία ή δημόσια – δημοτική εταιρία που θα πρέπει να της δοθεί το δικαίωμα να λειτουργήσει αυτόνομα (κατά το δυνατό) για την περαιτέρω ανάπτυξής της, όπως είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινωφελής Επιχείρηση Συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ».

Το αύριο για τη Νέα Δημοκρατία περιλαμβάνει τη συνέχιση μιας δύσκολης πορείας στην μνημονιακή πολιτική.  Εσείς πως κρίνετε την επόμενη ημέρα;

«Το αύριο της Νέας Δημοκρατίας είναι η αλήθεια. Η εγγύηση της σταθερότητας. Το αύριο της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα περιλαμβάνει ένα σχεδιασμένο και εφαρμόσιμο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα έχει ως βασικό του στοιχείο ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει τα επίπεδα ευημερίας που είχε πριν την κρίση και σε ΑΕΠ και σε θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα της επόμενης μέρας της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις για ανταγωνιστικότητα. Πρόκειται για τον οραματισμό μίας νέας δυναμικής Ελληνικής οικονομίας που ήδη υλοποιείται. Βασίζεται σε δομικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται ήδη από το 2012 και παρουσιάζονται σαφώς και αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, www.nd.gr,. Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται τη μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών, χωρίς να οπισθοδρομούμε στα ελλείμματα του παρελθόντος, καθώς και τη ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, ώστε να γίνει δικαιότερο, ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο.

Θεωρείτε ότι η αγανάκτηση του κόσμου είναι δικαιολογημένη; Με ποιο τρόπο πιστεύετε ότι η οικονομία της χώρας μπορεί να ανακάμψει;

«Η ερώτησή σας δίνει την απάντηση. Η αγανάκτηση του κόσμου είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Έχει υποστεί τεράστιες δυσκολίες και καθημερινά δίνει αγώνα επιβίωσης. Οι πολίτες έχουν δίκιο, αλλά άλλος δρόμος, ειλικρινής, δεν υπάρχει. Το ευκολότερο για όλους θα ήταν να υπόσχονται τα πάντα και να μοιράζουν δεσμεύσεις. Ποιος πολιτικός αρχηγός και ποια παράταξη δεν θα ήθελε να είναι αρεστή στους πολίτες και να κερδίζει απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις; Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι η νέα Ελλάδα, σε γερά θεμέλια, για να χτιστεί, πρέπει να ματώσουμε και ναι, οι Έλληνες μάτωσαν και ματώνουν και είναι άδικο οι θυσίες τους, τώρα που βλέπουμε το φως, να πάνε χαμένες. Όσον αφορά στην έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη της οικονομίας, η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο, εφαρμόσιμο, το οποίο ήδη υλοποιεί και περιγράφεται στα όσα παραπάνω σας ανέφερα».

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποια είναι η δική σας βλέψη για τα ποσοστά του κόμματος σας στο Νομό Δωδεκανήσου;

«Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών τη δεδομένη περίοδο. Αποτυπώνουν την αντίθεσή τους σε πολιτικές που όντος τους έχουν πληγώσει. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι αυτό που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις θα το καταγράψουν και οι κάλπες. Δεν είμαι υπέρ των προβλέψεων και ούτε μπορώ να ξέρω το αποτέλεσμα της Κυριακής. Ξέρω όμως, ότι οι πολίτες έχουν κρίση και λογική και την Κυριακή, την ώρα της κάλπης και όχι των δημοσκοπήσεων, θα επιλέξουν το καλύτερο γι’ αυτούς, για τα παιδιά τους, για όλους εμάς, για την Ελλάδα».

Από την εικόνα που έχετε από τις περιοδείες σας τις τελευταίες ημέρες, τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που θέλουν οι Δωδεκανήσιοι από την νέα κυβέρνηση;

«Οι πολίτες θέλουν το αυτονόητο και το θέλουν από τους κοινοβουλευτικούς τους εκπροσώπους, όποια και εάν είναι η κυβέρνηση. Οι πολίτες θέλουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους να προσπαθούν γι’ αυτούς, να τους ακούν και να επιδιώκουν να βρουν λύση στα προβλήματά τους. Να προσπαθούν, όχι να υποκρίνονται ότι προσπαθούν. Άλλωστε, εάν η Δωδεκάνησος καταφέρει να αποκτήσει δυνατή και καθαρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ίσως και το εκάστοτε κόμμα να σέβεται περισσότερο τους Δωδεκανήσιους, αποκομίζοντας και την εκτίμησή τους σε μία πιθανή επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ο σεβασμός άλλωστε των πολιτών κατακτιέται, δεν απαιτείται, δεν επιβάλλεται».  

Γιατί καλείτε τους πολίτες να ψηφίσουν τον Στέφανο Δράκο; Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους κατοίκους των νησιών μας;

«Ο Στέφανος Δράκος είναι ένας πολίτης, σαν όλους τους άλλους. Οι πολίτες λοιπόν, κρίνουν και αποφασίζουν εάν θα τον εμπιστευτούν και εάν θα τον επιλέξουν. Η ετυμηγορία τους ήταν και είναι πάντοτε σεβαστή. Προσωπικά μπορώ να δεσμευτώ για δύο πράγματα: ότι τους λέω αλήθειες και ότι είμαι εδώ και θα παραμείνω εδώ. Επιθυμώ να πορευτούμε μαζί, επιθυμούμε να εργαστούμε μαζί. Μαζί, με πίστη, για κοινό αύριο. Αυτό άλλωστε, τα λέει όλα. Δεν θα πω στους πολίτες γιατί να με επιλέξουν, εάν το κάνουν, γνωρίζουν εκείνοι πολύ καλά το γιατί. Ήδη εισπράττω την αγάπη τους και την εκτίμησή τους. Ελπίζω αυτή να αποτυπωθεί και την Κυριακή στην κάλπη, ώστε να ξεκινήσουμε ένα νέο ταξίδι μαζί για τα Δωδεκάνησα».

10926433_788244721268619_6738543472707874785_n