«Επιτέλους το ελληνικό κράτος πρέπει να αντιμετωπίσει διαφορετικά τον Δωδεκανήσιο» – Συνέντευξη


Ο Νεκτάριος ΣΑντορινιός με μακρά πορεία στην πολιτική σκηνή της Δωδεκανήσου και ενεργή δραστηριότητα στα κοινά του τόπου, μιλάει στο Rodosreport για την υποψηφιότητα του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Τους χαρίζουμε την Ελλάδα του χθές. Εμείς αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα του αύριο.

Αναφέρεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ , ώστε η χώρα να βγει από το αδιέξοδη οικονομική πολιτική των μνημονίων, ενώ επισημαίνει τη σπουδαιότητα της Δωδεκανήσου, του τουρισμού και των αδικιών που έχουν γίνει σε βάρος των νησιών μας μέχρι σήμερα.

Συνέντευξη του Υποψήφιου Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριο Σαντορινιό, Χημικό Μηχανικό, στην Ανδριάνα Κυπραίου για το Rodosreport.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει ολοταχώς για κυβέρνηση σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Τι θεωρείτε ότι θα μπορούσε να ανακόψει την πορεία του;

Θεωρώ ότι τίποτα πια δεν μπορεί να ανακόψει τη νικηφόρα πορεία μας στις εκλογές της 25ης του Γενάρη. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα που να μπορούν να σταθούν σοβαρά για να πείσουν τους πολίτες ότι δεν πρέπει να υπερψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δοκίμασαν να σπείρουν τον φόβο, απέτυχαν. Τώρα τάζουν τα πάντα για να πείσουν έστω και τους ελάχιστους ψηφοφόρους που τους έχουν απομείνει. Όμως οι πολίτες  έχουν αντιληφθεί  πολύ καλά ότι η ατζέντα τους είναι τα νέα Μνημόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα αξιόπιστο και ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο από την αδιέξοδη οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών καθώς και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτό το πρόγραμμα έχει εξαγγελθεί στην Θεσσαλονίκη  από τον Α. Τσίπρα.

Θεωρείτε πως στα Δωδεκάνησα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα;

Η διαφορά μας από τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές ήταν πολύ μικρή και θεωρώ ότι όχι μόνο μπορεί να καλυφθεί, αλλά επιπροσθέτως μπορεί να φτάσουμε σε σημαντικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και στα Δωδεκάνησα.

10940616_10152952217934336_1406758277210865708_n

Φωτογραφία από το left.gr

Η «Ελπίδα έρχεται» αναφέρετε εσείς , η «τρομοκρατία έρχεται» αναφέρουν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι.

Εμείς έχουμε πρόγραμμα για την άμεση αντιμετώπιση  των οικονομικών αδιεξόδων και της ανθρωπιστικής κρίσης. Για την ανάκτηση του δικαιώματος στην εργασία. Για εξασφάλιση των δημοσίων αγαθών, της υγείας και της εκπαίδευσης. Αυτά σημαίνουν  Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια και Ελπίδα. Γι αυτό λέμε «η Ελπίδα έρχεται». Αυτοί είμαστε, αυτό είναι το πρόσωπό μας. Η Ελπίδα.

Οι αντίπαλοί μας εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα, με τις πολιτικές άγριας λιτότητας στους μισθούς και τις συντάξεις, με τις απολύσεις, την ανεργία, και την οικονομική υπανάπτυξη προβάλουν το δικό τους πρόσωπο, τον φόβο και την απειλή.

Τους χαρίζουμε την Ελλάδα του χθές. Εμείς αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα του αύριο.

Οι εκλογές βλάπτουν τον τουρισμό στη δεδομένη χρονική στιγμή αναφέρει η κυβέρνηση, άρα και τα νησιά μας και τη χώρα. Ποια είναι η δική σας τοποθέτηση.

Οι περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις στην διάρκεια της Μεταπολίτευσης έγιναν λίγο πριν ή λίγο μετά το καλοκαίρι. Τότε δεν επηρέαζαν. Γιατί να επηρεάζουν σήμερα και μάλιστα να βλάπτουν;

Αυτό που βλάπτει τη χώρα, τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες, την οικονομία, τον τουρισμό όλους τους πολίτες είναι οι πολιτικές του Μνημονίου και της λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα στην Τουριστική Οικονομία εκείνο το οποίο έβλαψε και συνεχίζει να βλάπτει είναι η εδώ και δεκαετίες ανυπαρξία πολιτικής στον κλάδο και όχι οι εκλογικές αναμετρήσεις.

Είναι προσβολή προς τη Δημοκρατία και τον Ελληνικό Λαό να λέει κανείς ότι οι εκλογές, η μεγαλύτερη στιγμή της Δημοκρατίας, μπορούν να βλάψουν τη χώρα.

1932291_10153038785323921_8182050917552857686_n

Αν εκλεγείτε βουλευτής ποια ζητήματα, θα θέτατε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που χρήζουν άμεσης επίλυσης;

Τα ζητήματα που θέτει ο Βουλευτής στο Κοινοβούλιο είναι τα προβλήματα της κοινωνίας είναι οι ανάγκες όλων των πολιτών, των εργαζομένων, της νεολαίας, των απόμαχων. Κάθε Βουλευτής όμως έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αναδεικνύει και τα τοπικά προβλήματα της περιφερείας από την οποία προέρχεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, τα δυόμιση χρόνια που πέρασαν, ανάδειξε πολλά σημαντικά ζητήματα του τόπου και έκανε συγκεκριμένες προτάσεις.

Στις 25 Ιανουαρίου από θέση κυβερνητικής ευθύνης θα δρομολογήσουμε την άμεση αντιμετώπισή τους.

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα Δωδεκάνησα είναι ένα από το πλέον περίπλοκο νησιωτικό σύμπλεγμα της Ευρώπης και τα προβλήματα συσσωρεύτηκαν επί δεκαετίες λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει και την εγκατάλειψη.

Η ποιότητα και η συχνότητα των συγκοινωνιών ανάμεσα στα νησιά μας ακόμη και τους θερινούς μήνες, το ενεργειακό πρόβλημα, η απουσία στοχευμένης τουριστικής πολιτικής, οι ελλείψεις σε ιατρικές και προνοιακές υποδομές, η διογκούμενη ανεργία και οι άθλιες εργασιακές συνθήκες καθώς και η εγκατάλειψη των πολιτιστικών αγαθών είναι μερικά από τα ζητήματα για τα οποία δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο εάν επιθυμούμε ταχεία παραγωγική ανασυγκρότηση και ανακούφιση εκ των δεινών της μνημονιακής πολιτικής.

Και επιτέλους πρέπει το Ελληνικό Κράτος να αντιμετωπίσει διαφορετικά τον Δωδεκανήσιο, ο οποίος μένει σχεδόν άνεργος οκτώ μήνες τον χρόνο, αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο μερικές φορές για μία ολόκληρη εβδομάδα και ο οποίος για μία απλή παιδιατρική εξέταση πρέπει να ταξιδεύει στην Αθήνα ή την Κρήτη αιμορραγώντας οικονομικά.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να μας πείτε για ποιο λόγο ο Δωδεκανησιακός λαός να σας ψηφίσει στις 25 του Γεννάρη;

Νομίζω ότι οι συστάσεις είναι περιττές.  Γνωρίζω τι χρειάζεται για  την βελτίωση των τοπικών υποδομών και για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Γνωρίζω καλά τα προβλήματα της Δωδεκάνησου τόσο από την τεχνική τους όσο και από την πολιτική τους πλευρά.

Ανήκω στην  γενιά, η οποία μέσα σε αντίξοες πολιτικές καταστάσεις αγωνίστηκε και αγωνίζεται για μία Ελλάδα της Ανάπτυξης, της Διαφάνειας, της Αξιοκρατίας, της Αξιοπρέπειας. Για μία Ελλάδα παρούσα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι.  

Με τη  στήριξη της τοπικής κοινωνίας  όλοι μαζί μπορούμε να αγωνισθούμε για  την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των συνεπειών τους.

Ζητώ από την νέα γενιά αλλά και από όλους τους συμπατριώτες μου την στήριξη τους.

10407247_10153038793878921_7981696648968220243_n

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια