Γιάννης Παππάς: «Δεσμεύομαι ότι θα είμαι πάντα παρών δίπλα στους Δωδεκανήσιους» -Συνέντευξη


Ο Γιάννης Παππάς είναι πάντα παρών στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις του τόπου μας, κάνοντας καταλυτικές παρεμβάσεις όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Θέτει τον εαυτό του στην κρίση του Δωδεκανησιακού λαού, έτοιμος να παλέψει με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια μέσα από το κοινοβούλιο για το Κοινό καλό της Δωδεκανήσου. Επισημαίνει τους πιθανούς κινδύνους για την οικονομία της χώρας από ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές και εκφράζει την πεποίθηση ότι οι συμπατριώτες του στην κάλπη θα αποφασίσουν το σωστό.

Συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά, στην Ανδριάνα Κυπραίου για το Rodosreport.  

Χαρακτηρίζεστε  από  πολλούς  ως  «Παραταξιακός  Φρουρός»  στα Δωδεκάνησα, αλλά και ενεργός πολίτης με πολλές πολιτικές παρεμβάσεις για τον τόπο μας. Η  παρουσία σας  θα  είναι  ακόμα πιο  δυναμική  αν εκπροσωπήσετε τον Δωδεκανησιακό λαό στο ελληνικό κοινοβούλιο;

Είμαι αποφασισμένος να εκπροσωπήσω επάξια τους Δωδεκανήσιους συμπατριώτες μου στο Κοινοβούλιο, εφόσον με εμπιστευτούν και με τιμήσουν με την ψήφο τους. Αυτό που απαιτείται τώρα, είναι διεκδίκηση και υπευθυνότητα για να προωθηθούν οι λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και στα ζητήματα του τόπου. Τώρα χρειάζεται σχέδιο η αλήθεια, η υπευθυνότητα, η ικανότητα και η συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Ποιοι θα είναι οι πρωταρχικοί σας στόχοι για τα νησιά μας αν ο λαός σας δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και εκλεγείτε βουλευτής;

Ψηλά στην ατζέντα παραμένει η δέσμευση την οποία έλαβε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά μας και φυσικά μια σειρά από θέματα όπως η στήριξη του Τουρισμού που αποτελεί την βαριά βιομηχανία για τον τόπο μας με σημείο αιχμής την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και την δυναμική προβολή όλων των νησιών μας παντού. Αυτό που θα ήθελα επίσης να τονίσω είναι την ανάγκη ενίσχυσης των δομών Υγείας σε όλα τα νησιά, της κοινωνικής πολιτικής και βεβαίως, την επαρκή συγκοινωνιακή κάλυψη.

10914745_642908142502178_7704061883926313204_oΟι  δημοσκοπήσεις  θέτουν  την  Ν.Δ.  δεύτερο  κόμμα  προς  το  παρόν.  Πως πιστεύετε ότι θα κριθεί το αποτέλεσμα στο Ν. Δωδεκανήσου και πόσες έδρες θα έχει το κόμμα σας;

Δεν είμαι μόνο αισιόδοξος, αλλά και πεπεισμένος ότι η Ν.Δ. θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη στο Νομό Δωδεκανήσου όπως και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές που είχε λάβει το 33% περίπου καθώς και στις εκλογικές αναμετρήσεις για την αυτοδιοίκηση και τις ευρωπεκλογές που επίσης αναδείχθηκε πρώτη δύναμη κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Θέλω να επισημάνω εδώ, την πεποίθηση και εκτίμησή μου ότι οι συμπατριώτες μου, με την ψήφο τους, θα ενδυναμώσουν τη Ν.Δ. στην επόμενη Βουλή που θα αναδειχθεί από την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου και την βεβαιότητα ότι η Ν.Δ. θα είναι ενωμένη και συσπειρωμένη στην κάλπη.

Κύριε Παππά θεωρείτε  ότι  οι  εκλογές  αυτές  θα  επηρεάσουν  αρνητικά τον τουρισμό, άρα και την οικονομία των νησιών;

Ο Τουρισμός, που αποτελεί την ‘ατμομηχανή’ της ελληνικής οικονομίας και τον μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών που ασχολούνται με αυτή την δραστηριότητα, πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν. Δεν παίζουμε με αυτό. Και μόνο τα σενάρια και οι φημολογίες που διακινούνται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχουν δημιουργήσει πολύ μεγάλη αναταραχή στον τουριστικό τομέα. Όλες οι εκτιμήσεις συνηγορούν στο ότι το τοπίο για τον ελληνικό τουρισμό παραμένει θολό για το 2015, καθώς μετά τη περσινή χρονιά – ρεκόρ, η ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζουν αρνητικά τον κλάδο. Και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί κανένα ‘ατύχημα’ που θα επηρεάσει τον Τουρισμό.

Ποιοι είναι οι άμεσοι κίνδυνοι που απειλούν τη χώρα την επόμενη μέρα των εκλογών και γιατί είναι αναγκαίο να υπάρξει κυβέρνηση;

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική αστάθεια και η αβεβαιότητα που θα
κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό. Οι επαναληπτικές εκλογές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε περιπέτειες 10933905_649711141821878_9109450860170337779_nκαι χρονική καθυστέρηση -από τη στιγμή που θα πρέπει να περιμένουμε να συγκροτηθεί η Βουλή. Θα ακολουθήσει κι άλλη καθυστέρηση μέχρι να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μέχρι το τέλος Μαρτίου θα υπάρχει ακυβερνησία. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό: η χώρα θα είναι στον αέρα με ορατό τον κίνδυνο της χρεωκοπίας.

Ο  Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για φλέγοντα ζητήματα που αφορούν  τη νησιωτικότητα όπως η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών που ισχύουν για τα νησιά. Πιστεύετε λοιπόν ότι το θέμα αυτό μπορεί να θεωρηθεί λήξαν και μελλοντικά ή θα υπάρξουν εξωτερικές πιέσεις;

Ο Αντώνης Σαμαράς, δεσμεύτηκε για μια σειρά από «καυτά» ζητήματα που απασχολούν τους Δωδεκανήσιους -και όχι μόνον: για την διατήρηση του υφιστάμενου φορολογικού καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, για την στήριξη του Τουρισμού, για την σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ και την απόδοσή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την οχύρωση των νησιών μας από την παράνομη μετανάστευση καθώς και την εγγύηση πως δεν θα υπάρξει καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις. Η αναφορά του Πρωθυπουργού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον Τουρισμό και στην ανάγκη για οικονομική σταθερότητα, ασφάλεια και αξιοπιστία, μάς βρήκε όλους σύμφωνους. Ακόμη κι αν υπάρξουν πιέσεις είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε συστηματικά και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Κύριε Παππά ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους Δωδεκανήσιους για να σας ψηφίσουν στις 25 Ιανουαρίου;

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών. Το αποτέλεσμα θα κρίνει προς ποια κατεύθυνση θα πάει το καράβι της πατρίδας μας. Δεν μιλάμε πλέον για κομματική επιλογή ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε ότι επιλέγουμε σε ποιον κόσμο θα να ζήσουν τα παιδιά μας. Ο Γιάννης Παππάς ήταν δίπλα στους Δωδεκανήσιους όλα αυτά τα χρόνια και δεσμεύομαι ότι θα είμαι πάντα παρών όπου απαιτείται η παρέμβασή μου. Είμαι άνθρωπος των έργων και όχι μόνο των υποσχέσεων.

10929049_646069995519326_3321246611433438380_o

* Πολιτικό Γραφείο Ρόδου:
Συντάγματος Εθελοντών Δωδεκανησίων 26, 85100 Ρόδος (1ος όροφος Εμπορικού
Κέντρου CAIRO PALACE) Τηλ. 22410 25033, 22410 25045, Φαξ: 22410 30703
* Πολιτικό Γραφείο Κω:
Βασιλέως Παύλου 31, 85300 Κως Τηλ. 6949 626400, 6948 670444
* Πολιτικό Γραφείο Αθηνών:
Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι (4ος Όροφος) Τηλ. 6949 808388
Mail: [email protected] / www.ioannispappas.gr
fb: ioannis.pappas / ioannis.pappasb / twitter: Pappasayannis

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια