Άννα Κορρέ: “Το πρόγραμμά μας θα φτάσει και στο πιο απομακρυσμένο χωριό”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ RODOSREPORT ΜΕ ΤΗΝ κ. ΑΝΝΑ ΚΟΡΡΕ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ – ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΤΑΒΥΡΟΥ

 

Η κ. Άννα Κορρέ, αποτελεί ένα δραστήριο μέλος της δημοτικής ενότητας Αταβύρου και του νησιού μας που έχει υπηρετήσει τον τόπο της μέσα από σημαντικές θέσεις στο παρελθόν. Στις επικείμενες εκλογές  είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του επικεφαλής του συνδυασμού “ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ για τη ΡΟΔΟ” κ. Αντώνη Καμπουράκη. Στη συνέντευξη που ακολουθεί μας μιλάει για την απόφαση της να είναι υποψήφια, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της δημοτικής ενότητας Αταβύρου αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια σε πιθανή εκλογή.

Ήρθε η ώρα, η Ρόδος, ένα νησί παγκόσμιας φήμης και ακτινοβολίας να κερδίσει όλα όσα έχασε τα προηγούμενα χρόνια, να βρει τη λάμψη της

 

  • Τι σας έκανε να πάρετε την απόφαση να συμμετάσχετε στις εκλογές ;

 

Τίποτα δεν αλλάζει με τη μη συμμετοχή, με την απραξία. Είμαι ένας άνθρωπος που σκέπτομαι πολιτικά, ένα ανήσυχο πνεύμα που αγαπώ τη δράση και επιθυμώ τη συνεισφορά στον τόπο μου και την αναβάθμιση του νησιού μας. Η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση, και ειδικότερα με τον νόμο που ορίζει ο «Κλεισθένης», έχει μέσω των συγκλίσεων και των συνεργασιών την έννοια του συνόλου και της συνεργασίας προς όφελος των συμπολιτών μας. Τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας λύνονται μέσα από κουλτούρα διαβούλευσης, σύνθεσης και πλατιάς πλειοψηφίας και με αυτό το διακύβευμα οφείλουμε να εναρμονιστούμε την επόμενη μέρα των εκλογών.

 

  • Έχετε υπηρετήσει στο παρελθόν το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πιστεύετε ότι σήμερα τα πράγματα είναι δυσκολότερα για τον δήμο της Ρόδου;

 

Διετέλεσα Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κρητηνίας στον πρώτο Ενιαίο Καλλικρατκό Δήμο Ρόδου, αλλά συμμετείχα και παλιότερα σε τοπικά συμβούλια. Δύσκολη η συνένωση των Δέκα πρώην Καποδιστριακών Δήμων και οι αρμοδιότητες των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων μη ουσιαστικές και αναγνωρίσιμες. Σήμερα η Δημοτική Αρχή είχε ν’ αντιμετωπίσει τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όμως όφειλε να εμπιστευθεί τους Προέδρους, που είναι οι καλύτεροι γνώστες των θεμάτων της περιοχής τους, να διευκολύνει το έργο τους και να στηρίξει τις δράσεις τους, γεγονός που δεν έπραξε. Τα τοπικά Συμβούλια συνεχίζουν το διακοσμητικό τους ρόλο, με συνέπεια οι Πρόεδροι να είναι οι «κυματοθραύστες» που εισπράττουν τα παράπονα των κατοίκων χωρίς να έχουν τις απαιτούμενες αρμοδιότητες και χωρίς να μπορούν να δώσουν τις απαιτούμενες λύσεις.

 

  • Τι ήταν αυτό που σας έκανε να εμπιστευτείτε τον κ. Αντώνη Καμπουράκη και να συστρατευτείτε μαζί του;

 

Ο κ. Αντώνης Καμπουράκης δε χρειάζεται συστάσεις….Μέσα από την επιτυχημένη επιχειρηματική του δραστηριότητα έχει αποδείξει ότι δε μένει στα λόγια και προχωρά στις πράξεις…κι αυτό είναι πλέον που αναζητούν οι συμπολίτες μας…την αλλαγή πλεύσης, τη δράση και τα ορατά αποτελέσματα στη γειτονιά, στο χωριό, στο νησί τους. Δεν μπορούσα να μη συμπορευθώ στο κάλεσμα του κ. Καμπουράκη που συγκρότησε μια μεγάλη αυτοδιοίκητή παράταξη, ένα ψηφοδέλτιο «κόσμημα» με έμπειρα, αξιόλογα και ικανά στελέχη. Συνομιλούμε με τους συμπολίτες μας και βλέπουμε ότι ο αέρας νίκης  καθημερινά γιγαντώνεται, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την κοινωνία μας. Ήρθε η ώρα, η Ρόδος, ένα νησί παγκόσμιας φήμης και ακτινοβολίας να κερδίσει όλα όσα έχασε τα προηγούμενα χρόνια, να βρει τη λάμψη της….

 

 

  • Καλείστε να υπηρετήσετε την δημοτική ενότητα Ατταβύρου. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στην περιοχή που χρήζουν άμεσης λύσης; Και αν ναι ποια είναι αυτά;

 

Τα καθημερινά προβλήματα είναι κοινά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Δομές υγείας, καθαριότητα, χώροι πράσινου, παιδικές χαρές, αγροτική οδοποιία, δημοτικός φωτισμός, δίκτυα ύδρευσης, έλλειψη αποχετευτικού, έλλειψη χώρων στάθμευσης, ισόρροπη ανάπτυξη τουρισμού και αγροτικού τομέα, συντηρήσεις δημοτικών κτιρίων και σχολείων. Έχουμε υπερτονίσει το θέμα της έλλειψης ασθενοφόρου στην περιοχή μας, το πόσο έκθετοι καθημερινά αισθανόμαστε που ζούμε μακριά από το κέντρο της πόλης, πρέπει ως επόμενη δημοτική αρχή να πιέσουμε για άμεσες και καθαρές λύσεις.

Η Δημοτική Ενότητα Αταβύρου λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από το κέντρο της πόλης αλλά και της μεγάλης της έκτασης,  που καλύπτει τα χωριά Μανδρικό, Κρητηνία, Έμπωνα, Σιάννα, Μονόλιθος και Άγιος Ισίδωρος πρέπει να είναι αυτόνομη, και σε προσωπικό και σε οχήματα, ένα πρόβλημα που δεν επιλύθηκε τα προηγούμενα χρόνια, αντίθετα η ενότητα έχει στην κυριολεξία υποστελεχωθεί, με αποτέλεσμα  να δυσχεραίνεται το έργο των λιγοστών υπαλλήλων χωρίς τα απαιτούμενα μέσα και η συνολική εικόνα της ενότητας να είναι μη επιθυμητή από τους πολίτες.

Δεσμεύομαι με το λόγο και τις πράξεις μου ότι με επικεφαλής τον Αντώνη Καμπουράκη ο τόπος μας την επόμενη τετραετία θα είναι καλύτερος

 

  • Αν εκλεγείτε ποια θέματα θα είναι προτεραιότητα για εσάς ως δημοτική σύμβουλος;

 

Στην πλατφόρμα που δημιούργησε ο επικεφαλής της παράταξης μας τέθηκαν και οι βασικοί άξονες, τα θέματα διαβούλευσης που ανταποκρίθηκαν μαζικά οι πολίτες της Ρόδου, θέματα που είχαν να κάνουν με τη λειτουργία του Δήμου, τις δομές υγείας, την ύπαιθρο και τις ανάγκες των χωριών μας, την τόνωση της τοπικής οικονομίας, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό κ.α

Πρώτη μου και βασική προτεραιότητα για όλα αυτά τα θέματα, θα αποτελέσει η συνεργασία με τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια, αυτοί είναι οι καλύτεροι γνώστες των προβλημάτων και των αναγκών των χωριών τους, χρειάζονται στήριξη και αρμοδιότητες. Η εικόνα της ενότητας πρέπει να αλλάξει. Τα χωριά μας έχουν δυνατότητες ανάπτυξης μέσα από τη φυσική, παρθένα ομορφιά τους και δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε το στοίχημα της καθημερινότητας, είναι παντελώς ξεχασμένα. Άρα πρωταρχικός στόχος η εμφανής βελτίωσή τους. Δεσμεύομαι με το λόγο και τις πράξεις μου ότι με επικεφαλής τον Αντώνη Καμπουράκη ο τόπος μας την επόμενη τετραετία θα είναι καλύτερος και πιο λειτουργικός, με οργάνωση, συνέπεια, σκληρή δουλειά με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των κατοίκων.

 

  • Τι πιστεύετε πως η παράταξη σας θα προσφέρει στον τόπο μας ;

 

Στόχος της δικής μας παράταξης είναι να προχωρήσουμε μπροστά, να σταματήσει το τέλμα στο οποίο έχει εγκλωβιστεί ο τόπος μας, να κερδίσει το νησί μας την ποιότητα, το κύρος και την αίγλη του. Με Δύναμη για τη Ρόδο. Να κερδίσουν οι πολίτες το χαμόγελο και την ελπίδα ότι αξίζει να ζουν σ’ αυτό τον ευλογημένο τόπο, αξίζει που εργάζονται και επενδύουν. Είμαι πεπεισμένη ότι με Δήμαρχο τον Αντώνη Καμπουράκη και η εικόνα του νησιού θα αλλάξει αλλά και η Ρόδος θα κερδίσει τις ευκαιρίες και θα ξαναγίνει πόλος έλξης και για τον μόνιμο κάτοικο και για τον επισκέπτη.

Το πρόγραμμα μας που στήθηκε διαβουλευτικά με τις ανάγκες των πολιτών θα φτάσει και στο πιο απομακρυσμένο χωριό

  • Πως οραματίζεστε τη Ρόδο μας τα επόμενα χρόνια ;

Οραματίζομαι έναν Δήμο Ρόδου πρότυπο, ψηφιακό, όπου και το έργο των υπαλλήλων θα γίνει ευκολότερο, αλλά και οι δημότες δε θα εγκλωβίζονται σε ένα κυκεώνα επίλυσης των προβλημάτων τους. Αυτή η τετραετία θα αποτελέσει μοχλό βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών, διασύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό που αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Ο Αντώνης Καμπουράκης αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία, οραματίζεται ένα σύνολο οργανωμένων παρεμβάσεων, στοχευμένης ανάδειξης των πολιτιστικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας,  έχει αποφασίσει και θέλει να φέρει τη διαφορετική εικόνα στον τόπο μας, απ’ άκρη σ’ άκρη. Το πρόγραμμα μας που στήθηκε διαβουλευτικά με τις ανάγκες των πολιτών θα φτάσει και στο πιο απομακρυσμένο χωριό.

Στις 26 Μαΐου καλούμε τη Ροδίτισσα και το Ροδίτη να μας εμπιστευτεί και να  στηρίξει το ψηφοδέλτιο του Αντώνη Καμπουράκη, γιατί τα προβλήματα λύνονται και τα έργα γίνονται, όταν οι πολιτικοί διεκδικούν, με γνώση, συνέπεια, πρόγραμμα, προτάσεις, σκληρή δουλειά, προσήλωση στο στόχο, με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.