Θέματα τοπικής σημασίας όπως η αξιοποίηση του αεροοδρομίου κυριάρχησαν στη συνεδρίαση στης ΝΟΔΕ

Η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Ρόδου, τα υδατοδρόμια και μια σειρά από θέματα τοπικής σημασίας, κυριάρχησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του υφυπουργού Μεταφορών, Δομών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος προέβη σε εκτενή αναφορά για τις εξελίξεις σχετικά με την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Ρόδου επανέλαβε ότι πρόκειται για ‘παραχώρηση και όχι για ιδιωτικοποίηση’.

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε ακόμη για τις κινητές μονάδες ΚΤΕΟ που προγραμματίζει το υπουργείο να δημιουργήσει στα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων οι οποίες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν μέχρι το 2015 στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση.

Εκτενής συζήτηση έγινε σχετικά με την δημιουργία υδατοδρομίων που θεωρούνται πολύ καλή πρόταση για την ανάπτυξη στα μικρά νησιά αλλά και την διευκόλυνση της συγκοινωνίας. ‘Δυστυχώς, όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, οι δήμαρχοι δεν έχουν επιδείξει ενδιαφέρον με συνέπεια να μην προχωράει τίποτε, ενώ το υπουργείο είναι έτοιμο και μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες’.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στους αρμόδιους υπουργούς όλα τα ζητήματα που του τέθηκαν είτε αφορούν το υπουργείο του, είτε άλλα συναρμόδια υπουργεία.

Η Πρόεδρος – Νατάσα Βενετοκλή

Ο γραμματέας – Ανδρέας Μαρίνος 

Pin It on Pinterest