Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Χ.Αθανασίου

ΘΕΜΑ: ”Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Χ.Αθανασίου”

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Αθανασίου, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αντικείμενο της συνάντησης, η προετοιμασία της αυριανής επίσκεψης του κ. Αθανασίου στη Ρόδο, με αντικείμενο την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου, θέμα που είχε αναδειχθεί στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του κ. Κόνσολα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συζητήθηκε το πλαίσιο της επίσκεψης αλλά και η αναγκαιότητα να δρομολογηθούν λύσεις, να υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση των έργων αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν στο χώρο του παλιού νοσοκομείου, προκειμένου να στεγαστούν εκεί τα δικαστήρια της Ρόδου αλλά και υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Κόνσολας αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Υπουργό Δικαιοσύνης δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό και αξίζει να το επισημάνουμε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευση που είχε δώσει στη Βουλή στις 7 Φεβρουαρίου, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχα καταθέσει για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου, και έρχεται αύριο στη Ρόδο.

Είναι, επίσης, σημαντικό ότι δεν θα πρόκειται για μια απλή επίσκεψη εργασίας αλλά για μία κοινή σύσκεψη με όλους τους φορείς που πρέπει να δρομολογήσει λύσεις. Η παρουσία στη σύσκεψη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, κ. Χανδακά, δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει μία πρώτη εκτίμηση για το εύρος αλλά και για το κόστος των έργων αποκατάστασης του παλιού νοσοκομείου, προκειμένου να στεγαστούν εκεί τα δικαστήρια.

Ευελπιστώ ότι η αυριανή σύσκεψη θα συνδεθεί με αποφάσεις, με τον προσδιορισμό των επόμενων κινήσεων, με τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση αυτού του έργου.

Η Ρόδος δεν έχει την πολυτέλεια να κρατά ανοιχτές τις πληγές της και ο χώρος του παλιού νοσοκομείου είναι μια πληγή που πρέπει να κλείσει».

Pin It on Pinterest