Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου στο συνέδριο για τα Υβριδικά Πάρκα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος συμμετείχε σήμερα στις εργασίες του συνεδρίου του ευρωπαϊκού έργου «Υβριδικά Πάρκα», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας INTERREG IVC.

Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν 16 εταίροι από 10 κράτη μέλη της Ε.Ε., έχει ως βασικό στόχο τη βελτιστοποίηση της αξιοποίησης δημόσιων πάρκων και κήπων, συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο στη βιώσιμη τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στις προσπάθειες που ξεκίνησαν από την θητεία του ως αντινομάρχης πρωτογενούς τομέα και συνεχίστηκαν ως αντιπεριφερειάρχης αναφορικά με την ανάπτυξη ενός βοτανικού κήπου στην Ρόδο. Τόνισε την σπουδαιότητα του έργου, το οποίο μέσω των βέλτιστων πρακτικών και της τεχνογνωσίας των υπόλοιπων εταίρων, θα συμβάλλει και αυτό με τη σειρά του στην ανάδειξη τοπίων μοναδικού φυσικού κάλους στο Δήμο Ρόδου, όπως η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες, το Πάρκο του Ροδινιού, οι Εφτά Πηγές.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιάκο τα  οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη από  τη συστηματική αξιοποίηση των κήπων και των πάρκων θα είναι πολλαπλά, συμβάλλοντας στην αύξηση της ελκυστικότητας και της ανταγωνιστικότητας τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Pin It on Pinterest